Peugeot heeft meest efficiënte fiets klaar

Peugeot maakt fietsen, dat doen ze al sinds 1882, zeven jaar voordat ze auto's begonnen produceren. En het maken van fietsen ging niet zonder overwinningen, want de Peugeot fietsen gingen al tien keer als eerste over de meet tijdens de Tour de France. Vandaag toont Peugeot haar nieuwste concept, een erg bruikbaar concept dat een van de meest efficiënte fietsen zou kunnen worden. Het bagagerek werd namelijk verwerkt in de frame. Het bagagerek is in dit geval een laptophouder dat op slot kan gedaan worden. Het geniale (volgens Peugeot) aan het concept is dat het bagagegewicht nu steunt op het middenste zwaartepunt en de bestuurder daardoor een beter handelbare fiets heeft.

Normaal plaatsen we onze bagage op het rek achteraan, in een mandje vooraan of in een rugzak op de rug. Al die opties zouden een negatieve invloed hebben op het fietsrijden en de handelbaarheid ervan. Peugeot maakte voor dit concept ook gebruikt van enkele opmerkelijke materialen zoals aluminium, hout en leder. Dit DL 122 concept zal naar alle waarschijnlijkheid in productie gaan, omwille van diens functionaliteit. Een prijs plakten ze er nog niet op.

Via Gizmag

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 12:08
afbeelding van Yvesw

Je ziet er dan weer wel uit als een baboon...

MichelAngelo 14:03
afbeelding van MichelAngelo

awel, ik dacht het juist te zeggen, nu nog op iets doen lijken en hup met de beentjes!

en ik let op om weer niet al te negatief uit de hoek te komen maar over de plaatsing van je bagage middenin het frame die zo zorgt voor een perfecte balans van je fiets; tenzij je een laptop van 40 kilo hebt denk ik niet dat je hier veel effect zal van ondervinden.

Yvesw 13:52
afbeelding van Yvesw

@AAARGH: Inderdaad ;) Hetgeen mensen vooral uit balans brengt zijn rugzakken ter grote van een kleine kampeertent achterop hun rug of fiets... En dat krijg je niet tussen die kader hoor! :p
Het is altijd grappig om te zien hoe marketingsmensen "problemen" oplossen (WAAUW HET IS GEWELDIG), terwijl het helemaal niet opgelost wordt :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws