Jaguar introduceert 2 nieuwe benzinemotoren - inclusief 3.0 V6 voor nieuwe F-type

Jaguar wil geld verdienen en wil de klant daarom een ruimer en beter assortiment aanbieden. Ze werken niet alleen aan een uitbreiding van hun gamma, ook onder de kap worden er twee motoren toegevoegd, dat maakt de Britse constructeur vandaag bekend. Het gaat om een nieuwe 3.0 liter V6 met compressor en een 2.0 liter l4 met turbo. Zowel de turbo als compressor moeten niet alleen het vermogen en koppel omhoog krikken, ze moeten ook het verbruik drukken. Beide motoren worden gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak. De 3.0 liter V6 krijgt start/stop mee.

De 3.0 liter V6 benzinemotor krijgt dezelfde technologie mee als de heerlijke 5.0 liter V8 die we terugvinden in de straffere Jaguars. Het blok is beschikbaar is twee vermogensvarianten. Enerzijds een 380 pk sterke variant met 460 Nm en anderzijds een 340 pk variant met 450 Nm. De 3.0 liter V6 heeft met zijn 380 pk een pk/liter-verhouding van 127/1. Dat is het hoogste vermogen per liter cilinderinhoud in een Jaguar ooit gemaakt. De variant met 380 pk zal exclusief beschikbaar zijn in de F-type, de nieuwe instapper waar Jaguar momenteel volop aan werkt. De 340 pk variant krijgt een plekje in de XF en XJ.

De 2.0 liter l5 met Turbotechnologie krijgt 240 pk en 240 Nm mee. Daarmee is hij sterker dan de atmosferische V6 maar een pak zuiniger. Het blok zal beschikbaar zijn in de XF (enkel in de sedan) en XJ.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:06
afbeelding van Techno Patat

De V6 voor mij aub! Ik ben onvoorwaardelijke fan van Compressor's (Superchargers dus) over Turbo's!!! Jammer dat er (bij mijn weten) geen diesel's gemaakt worden met superchargers :'(!

Wim 21:36
afbeelding van Wim

mooi voor een "klein" merk als Jaguar

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws