PSA-hybrides kunnen geen AM-zenders ontvangen

Weg ermee, met die AM-zenders! Bij de Peugeot- en Citroën-hybrides is dat tot vandaag alvast het geval. De vier modellen (Peugeot 508 Hybrid4, 3008 Hybrid4, 508 RXH en Citroën DS5 Hybrid4) kunnen namelijk geen AM-radiozenders ontvangen, zenders op lange en middellange golflengte dus.  De functie zit overigens nog wel ingebouwd in de hybride-wagens, ze kan echter niet gebruikt worden. Reden daarvoor is dat de regeneratie van energie in de kabels van de elektrische aandrijving de ontvangst van de AM-golflengtes verstoort.

Daardoor zakte de kwaliteit van de AM-ontvangst onder een aanvaardbaar niveau. Voor luisteraars van Belgische zenders is dat niet zo'n groot probleem, want de VRT stopte al

sinds begin dit jaar met uitzenden op de lange golf. Peugeot en Citroën werken momenteel aan een oplossing. Het installeren van DAB-radio (Digital Audio Broadcasting) zou soelaas kunnen bieden.

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 13:32
afbeelding van Dequal

't goh, wie gebruikt zelfs die AM-zenders? Tenzij je echt BBC wil ontvangen of zo.

Anonieme gebruiker 20:49
afbeelding van Anonieme gebruiker

Yes, actually I do want BBC on AM 693 and 198. My Peugeot garage reactivated the AM band for me. quality is not bad. yes there is some small interference but I can live with it.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws