Treintje spelen met SARTRE project ( + video)

Safe Road Trains for the Environment, of simpelweg SARTRE, is het paradeproject van de Europese Commissie dat er naar streeft om technologieën te ontwikkelen die toelaten om gewone voertuigen als ware het 'road trains' te laten rijden over de openbare wegen. Dit zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor de uitstoot van het verkeer alsook van de veiligheid voor de deelnemers aan het verkeer. Voor het eerst werd het project in het echt uitgevoerd in Spanje, met succes.

Grote voortrekker van het project zijn Volvo Technology en de Volvo Car Corporation die samen met enkele technologiereuzen (bedrijven zoals  Ricardo UK Ltd, Applus+ Idiada, Tecnalia Research & Innovation, Institu für Kraftfahrzeuge en SP Technical Research Institute). Enkele jaren van research en ontwikkeling gingen vooraf aan deze testrit op de openbare weg tussen levensecht verkeer.

In totaal legde de trein - bestaande uit een Volvo XC60, V60, S60 en een Volvo vrachtwagen - zo'n 200km af zonder enig probleem. Helemaal vooraan het rijdt het richtinggevende voertuig dat de pas aangeeft. De achterliggende voertuigen zijn voorzien van reeds bestaande veiligheidsmiddelen (zoals het city safety systeem dat we al kennen van verschillende rijtesten met Volvo's) en hypermoderne nieuwe snufjes. Deze systemen zorgen ervoor dat deze colonne van wagens steeds op dezelfde afstand van hun voorligger zullen blijven door automatisch te remmen, gas bij te geven of bij te sturen.

Omdat deze test op de openbare weg zodanig goed verlopen is, zijn de ontwikkelaars ervan overtuigd dat ze het onderzoek kunnen voortzetten en nieuwe horizonten kunnen gaan verkennen. Al lijkt het misschien nog verre toekomstmuziek om te denken aan automatisch rijdende auto's, dit project toont toch maar aan dat we er sneller aan toe zouden kunnen zijn dan we wel denken.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Cuore Sportivo 16:13
afbeelding van Cuore Sportivo

Mooi project, maakt het rijden vele malen efficiënter en rustgevender, dit gaat de goede richting uit!

Dequal 10:23
afbeelding van Dequal

Je gaat mentaal toch een klik moeten geven om zo dat stuur gwoon af te geven aan een digitaal systeem. Zou me de eerste keren toch niet op mijn gemak voelen, want die camions en auto's rijden toch wel héél dicht op elkaar (maar wel nodig voor die flowstream wellicht, of hoe noemt dat juist)

Mesoerrie 11:41
afbeelding van Mesoerrie

Ik vraag me dan af hoe het invoegen gebeurt...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws