TMG, het AMG equivalent voor Toyota

TMG ken je misschien uit de Le Mans en F1 racerij als Toyota Motorsport GmbH. Toyota wil deze aparte tak nu inzetten als factory tuner. Exact zoals BMW zijn M afdeling heeft en Mercedes AMG. Vreemd genoeg doet TMG zowat alles behalve de motoren bouwen. Met de geplande entry in het WRC met de 1.6 liter Yaris wil TMG hier mee gaan beginnen.

Vreemd genoeg doet TMG zowat alles behalve de motoren bouwen. Met de geplande entry in het WRC met de 1.6 liter Yaris wil TMG hier mee gaan beginnen. Yoshiaki Kinoshita, president van het TMG zegt dat het ook Lexus niet ongemoeid gaat laten. Vorig jaar was er op de Nurburgring een Lexus LS460 TMG te spotten maar meer dan wat spyshots zijn daar niet meer van gekomen. Tot nu toen enkele journalisten er specifiek achter vroegen. De Lexus LS460 TMG (mule) is hieronder te zien. Heeft de F-sport badge dan niets meer te betekenen bij Lexus? In Europa zullen we deze voor het eerst nog niet zien rondrijden.

lexus TMG
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 09:58
afbeelding van Yvesw

Dat ze die F badge maar houden bij Lexus. Die hebben toch niets te maken met "Toyota Motorsport" (buiten dat Toyota eigenaar is natuurlijk :p). Klopt gewoon niet. Als je dan komt aangereden met je Lexus IS TMG en mensen zonder autokennis vragen waar die TMG voor staat... Gayyyy Een "GT86 TMG" klinkt trouwens ook zo zwaarlijvig. Niet meteen fan van de naam...

Mesoerrie 13:54
afbeelding van Mesoerrie

idd

beter "F" houden voor Lexus, en "TS" voor de Toyota's
En dan nog klinkt het vroegere TTE beter dan TMG...

Adolf Van Oostende 16:10
afbeelding van Adolf Van Oostende

En in Japan was er ook al TRD

Mesoerrie 17:34
afbeelding van Mesoerrie

ja, al heeft TRD ook een afdeling in USA.

Yvesw 13:54
afbeelding van Yvesw

Maar in "den Europe" niet. Want hier worden enkel gebakjes verkocht door Toyota...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws