Opgefrist: Ford F-150 Raptor SVT

Ford maakt vandaag bekend een facelift klaar te hebben voor de extreemste versie van een van de best verkopende pick-ups ter wereld, de Ford F-150 Raptor SVT. De Raptor SVT, die vorig jaar nog werd goedgekeurd door ons heeft als grootste nieuwtje de toevoeging van beadlock-velgen aan het gamma. Deze voorkomen dat de band van de velg glipt, want bij off-roaden op zachte ondergronden zoals los zand worden de banden wel eens platter gezet voor een betere tractie.

Bij een normale bandenspanning (op een normale ondergrond) blijft de band op de velg door zijn spanning, maar als de band wat wordt afgelaten voor een zachte ondergrond dan durft hij er wel eens afglijden zonder beadlock-velgen. Ford zegt een uniek systeem te hebben waardoor heel vlug gewisseld kan worden tussen beadlock en niet beadlock modi.

Binnenin is er ook nieuwe technologie te vinden, zoals een nieuw 4,2" scherm met de nieuwe Ford SYNC technologie, een navigatiesysteem met stemherkenning en xenon koplampen. Als je meer luxe wilt terwijl je met belachelijke snelheid over zandheuvels vliegt kan je altijd opteren voor het 'Luxury Package'.

f150

Kleuren kan je kiezen tussen Race Red, Blue Flame Metallic, Black Tuxedo Metallic, Ingot Silver Metallic, Oxford White en de nieuwe camouflage Terrain. Camoufleren in een stedelijke omgeving zal er waarschijnlijk niet zo succesvol met zijn.

Voor de rest blijft de succesformule van de Raptor SVT: De FOX-Racing ophanging, Torsen gelimiteerd slip differentieel en de 6,2l V8 met 411pk en 590 Nm.

Reacties: 1 reactie

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 15:13
afbeelding van Yvesw

Typisch Amerika... i.p.v. bij de update de wagen iets zuiniger en krachtiger te maken... Njet, gewoon andere velgen en navigatiesysteem! *insert banjo hilbilly muziekje*

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws