Toyota-BMW: Akio Toyoda's grote droom die werkelijkheid werd

Enige tijd geleden ging er rond dat Toyota en BMW gaan samenwerken. Die nieuwe relatie tussen de Japanners en de Duitsers komt er vooral door de inbreng van Akio Toyoda. Die meldde Norbert Reithofer dat het tijd was om eens samen te zitten en over de toekomst te praten. Buiten het delen van motoren en hybride/alternatieve brandstoffen is er nog één droom die Akio toch graag ziet uitkomen in de nabije toekomst...

Akio, die sinds 2009 CEO van Toyota is,  is zoals je misschien wel weet een echte *gearhead. *Niemand verwachtte de Toyota GT86 een aantal jaren geleden. Akio is de reden dat die er nu is. Tot grote vreugde van velen is de CEO van dienst nauw betrokken bij alle projecten en houdt hij wel van dingen die goed van hun plaats komen. 

De hoofdreden dat Akio met BMW in zee gaat is samen te vatten in deze quote: "Op het meest veeleisende circuit van de wereld, de Nürburgring, is er maar één wagen die me steevast kan inhalen. Die wagen is een BMW" Ik gok dat Akio het hier niet over een Z4 2.0i heeft maar over de pittige M-modellen. Op de persconferentie leek iedereen te negeren dat hij een supercar wel ziet zitten. Eén die grotendeels door hem en zijn nieuwe vrienden bedacht zal worden. Meer info kunnen we hier helaas nog niet over geven.

akio en norbert

Toyoda staat er prat op dat samenwerkingen met andere merken enkel maar tot grootse dingen kan leiden. De partnerships met Subaru en Tesla zijn daar een goed voorbeeld van. Het lijkt er dus op dat Akio zijn in zijn grootvader, Kiichiro Toyoda's voetstappen wil treden. Die man is begonnen met een hoekje op te eisen in een fabriek waar hij als jonge knaap werkte. In dat hoekje bouwde hij zijn eerste wagen. Nu staat er bij de Toyota hoofdbouw een standbeeld van de man. En een standbeeld krijg je natuurlijk niet zomaar!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie