Gerucht: komt er een Mercedes SLS AMG diesel ?

Bekomen van je hartaanval na het lezen van de titel? Volgens een Pools magazine werken Mercedes en diens AMG-divisie aan een dieselvariant van de supercar SLS, een SLS CDI dus. Volgens de geruchten zou die variant dit jaar al worden voorgesteld, meer bepaald op het autosalon van Parijs. Onder de kap zou een zescilinder schuilen met drie turbo's en zo goed zijn voor 400 pk. De komst ervan is niet helemaal van de pot gerukt. Iedereen weet dat Mercedes werkt aan een elektrische variant en waarom dan ook geen diesel? Audi deed het ook ooit met een R8 V12 TDI die ze uiteindelijk nooit in productie namen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 17:57
afbeelding van Wim

geloof ik toch niet :) Alhoewel, die Audi SQ5 klonk wel goed

Techno Patat 21:56
afbeelding van Techno Patat

Ik geloof het ook niet! Ik weet dat amg denkt dat er toekomst is in diesel, en ergens juich ik dat toe! Want de C30cdi AMG is ondertussen heel erg betaalbaar geworden! Het was eigenlijk m'n eerste keus als vervanger voor m'n Volvo, maar de kosten van een 3l (verzekeringen en taksen, verbruik ligt lager dan nu met m'n alfa...) kwamen me te hoog uit!

Maar dat ze een 6cilinder diesel in hun neusje van de zalm lepelen? Daar geloof ik niets van! Als er al een andere motor in de sls komt zal het de 5.5 zijn om er een hoop extra pk's in te lepelen, want met de 6.2 zitten ze bijna aan hun grens... De BS zal toch geen 50pk krachtigere kunnen worden?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws