Jaguar C-X75 krijgt viercilinder met 500pk en 10.000 rpm

Jaguar maakte vandaag officieel bekend wat er onder de kap van hun nieuwe C-X75 zal liggen. Een 1.6 liter grote viercilinder klinkt saai. Maar als we je er bij vertellen dat er ook twee elektroblokken werden bijgeschroefd en dat er ook een turbo én supercharger aanwezig zijn, dan gaan je ogen en oren allicht weer open. Jaguar zegt meer dan 500 pk te hebben in de kleine coupé en je zou het blok tot niet minder dan 10.000 rpm kunnen revven. Daarmee lijkt de S2000 dan eindelijk een opvolger te hebben gevonden in 'hoge-toeren-land'.

Beide elektrische blokken zullen geplaatst worden op elke as. Het 200 kilogram zware vloeistofgekoelde batterijenpak zal op de wielbasis liggen om de nodige ondersteuning te krijgen, gezien het gewicht. De elektrische componenten geven de Jaguar voldoende kracht om 60 kilometer autonoom te rijden. De sprint naar 100 km/u in elektrische modus duurt 6.0 seconden, doe je dat met de volle 500 pk, dan doe je er minder dan drie seconden over.

Als schakelbak werd er gekozen voor een zeventraps automatische versnellingsbak die ook manueel kan worden bediend. Er werd bewust niet voor een dubbele koppeling gekozen omdat die weer 100 kilogram zou toevoegen op de weegschaal.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 20:35
afbeelding van Yvesw

Buiten de 10.00rpm heeft dit toch weinig met een S2K te maken hoor :p Kan je evengoed zeggen: "eindelijk een opvolger voor de Civic Type-R in hogentoerenland"... Al snap ik wat je bedoelt ;)

Ik ben benieuwd wat ze er van gaan bricoleren!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws