McLaren X-1 is spin-off van de MP4-12C

Voor de Pebble Beach vertoning doen de supercar-merken vaak een specialleke. Ook zo voor deze McLaren, die afgeleid werd van de MP4-12C die we allemaal kennen. Op verzoek van een vermogende klant werd deze McLaren X-1 ontwikkeld. Tijdloos en klassiek moest hij worden, een Batmobiel is er niets tegen. De X-1 is 10,9 cm langer en 18,8 cm breder dan de productie MP4-12C. Toch weegt hij evenveel als die MP4, dat lukt dankzij het gebruik van carbonvezel voor de hele carrosserie.

Voor de klant waren vooral de looks belangrijk, dus wijzigde er onder de kap niets. De gelukkige koper heeft dus nog steeds 625 pk ter beschikking, gewonnen uit de V8-motor die nog altijd middenin de wagen een plaatsje vindt.

Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 09:21
afbeelding van Anonieme gebruiker

Lelijk ding. Je moet geen smaak hebben om geld te kunnen spenderen, dat is wel duidelijk.

B4 12:00
afbeelding van B4

Precies een concept-car uit 1990 met een sausje R8 en 2012 erover...

Quin 12:02
afbeelding van Quin

Het is ook waarschijnlijk niet dat die klant met een gedetailleerde schets op de proppen kwam toen hij z'n wagen wou. Het woord 'Batmobiel' zal wel gevallen zijn bij de voorbereiding ;).

Ik vind het in ieder geval lelijk. Raakt kant noch wal, dit design, maar opvallen doet het wel en dat zal die rijkaard wel het meest willen.

Wim 12:24
afbeelding van Wim

idd, ook niet mijn smaak

filip 09:59
afbeelding van filip

niet min stijl. Batmobiel ziet leuker uit, dit lijkt op een oude citroen ds van bouw. Alleen sportiever

duckje 20:43
afbeelding van duckje

waarschijnlijk is - kijkende naar de voorgaande reacties - niemand het met mij eens, maar de achterkant is wel mooi. de voorkant gematigd, inderdaad.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws