Volvo wil mini-premiumauto

In een interview met Autonews doet Volvo's CEO Jacoby uit de doeken dat ze op zoek gaan naar een partner om een model onder de V40 te bouwen, vooral om de kosten te delen. Een kleinere motorisatie zou ontwikkeld worden samen met Geely, het moederbedrijf. Volgens Volvo meten klanten het premium-gehalte van hun wagen niet langer af aan het aantal cilinders, iets wat te zien is bij de Audi A1 en de Mini-modellen.

Het nieuwe kleine model krijgt echter niet de hoogste prioriteit, Jacoby wil eerst werk maken van de Scalable Platform Architecture, waarbij verschillende modellen van eenzelfde platform gebruik kunnen maken.

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
duckje 08:55
afbeelding van duckje

men beweert bij volvo dat ze eerst willen werk maken van het vernieuwen van hun echte volumemodellen. daarna willen ze in de niches gaan.

maar van een ds3 of a1 worden jaarlijks 100000 stuks gemaakt. mini maakt zelfs jaarlijks 200000 wagens. dan zijn die getallen niet echt min voor een merk als volvo dat rond de 400000 verkochte autos per jaar zit.

misschien is het omdat het ook wel een zeer riskant segment is: de pt cruiser van chrisler was een flop. eerst wil volvo de modellen vernieuwen waarvan ze zeker zijn dat ze (redelijk) succesvol zullen zijn. want als die mini concurrent geen succes is hebben ze enkel een v40, s60 en v60 om op terug te vallen. anders heeft men ook een nieuwe xc90, xc60, s80, v70 ( en misschien ook xc40?).

Stijn s 10:10
afbeelding van Stijn s

De xc40 komt er aan, ontwikkeling is al bezig heb ik begrepen.
Zal de eerst volgende wagen zijn van volvo.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws