Toyota frist Japanse Mark X-sedan op

De Mark X is een wagen die wij niet kennen, Toyota houdt hem exclusief voor de Japanse thuismarkt maar omwille van een coole facelift wilden we jullie de informatie en beelden niet onthouden. De Mark X staat op het platform van de Toyota Crown en Lexus GS en is altijd de sportieve sedan geweest. Er zijn enkel V6-motoren beschikbaar en je kan kiezen voor achter- of vierwielaandrijving. Voor deze facelift werden de koplampen, bumpers en spoilers stevig aangepakt.

Gazoo Racing zette de wagen ook 20 mm dichter op de grond waardoor hij beter zou moeten sturen. Onder de kap schuilen een 2.5l en 3.5l V6 met respectievelijk 272 pk en 314 pk. Beide motoren zijn gekoppeld aan een zestraps automaat. In Japan is deze Mark X te koop vanaf 24.400 euro, u leest het goed, daar krijg je in België een saaie Avensis voor. De 3.5 liter V6 kost je meteen een pak meer, 42.700 euro om exact te zijn. 

toyota mark x japan 2013
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 10:59
afbeelding van Yvesw

Vertel me nog eens waarom wij de Avensis krijgen? Dit is echt wel een knappe wagen, zowel in standaard als in tjoening trim. Grijze import iemand? Al worden ze wrs enkel rechtsgestuurd geleverd...

Kevin300 13:24
afbeelding van Kevin300

hoe oneerlijk is da?
Fuck den Avensis , wij wille de MarkX (wa ne naam?)

duckje 13:38
afbeelding van duckje

Echt een dik ding.waarom lanceren ze hem hier niet? Misschien omdat Toyota geen geschikte diesels heeft? Ik vraag me af hoe hij aan zo'n goedkope vanafprijs komt. Hebben :-D

Ik zie wel weinig designkenmerken die gelijk zijn met andere toyotas, althans die van hier.

Techno Patat 13:44
afbeelding van Techno Patat

Laat diene diesel maar zitten ze duckske, met zo een prijs wille kik gerust naft gaan tanken!

En wat een looks ook! Nu vraag ik me wel af, wil het een beetje sturen? Want zo sportief is dat interieur nu eigenlijk ook niet, is de rest dat dan wel?

Yvesw 13:54
afbeelding van Yvesw

@Patat: Met al dat carbon ziet het er toch redelijk sportief uit :p en met only rwd en 4wd zal het toch wel best rond de bocht moeten hoeken.

En inderdaad Kevin, zalige naam! Met wat rij jij tegenwoordig? Met de Mark!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws