Verkoopscijfers juni 2012: Een maand met een pak (sub)toppers

De verkoopcijfers van juni 2012 zijn bekend en ook die laten zich opmerken door een negatieve groei. Vergeleken met de juni maand in 2011 verkocht de sector 1,4 procent minder wagens, wat het totaal op 47.647 brengt. In het eerste trimester van dit jaar werden er 12,6 procent minder auto's verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Als we naar de merken apart gaan kijken mogen de handen op elkaar voor Land Rover (+142%), Jaguar (+135%), Lexus (+134%) en Subaru (+222%). Binnen de top tien krijgt vooral Ford rake klappen met een daling van 33%. Ook Volkswagen, Peugeot en Renault delen in de negatieve cijfers.

verkoopcijfers juni 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 11:05
afbeelding van Wim

vreemd dat die merken zo stijgen :)

Yvesw 11:54
afbeelding van Yvesw

Subaru zal sowieso wel een pak BRZ's hebben "verkocht". Als ik zie dat de garage in de straat er al 4 aankoopt waarvan 2 voor klanten en 2 voor zelf gebruik is het niet moeilijk dat ze zo exponentieel stijgen :-)

Lexus zal mss met de nieuwe "regeringsproblemen" veel indruk hebben gemaakt met hun CT 200h gebakje in leaseland...

Jaguar zal met de facelift van de XF ook indruk hebben gemaakt in leaseland (zeker met de dieselversie). Maar hij is toch al een x-aantal maanden gefacelift? Correct, maar het publiek ziet dit bij zo'n merken pas als de eerste op de baan verschijnen. Plus het feit dat een kleine diesel wordt geleverd in een "luxe jag" heeft ook tijd nodig om door te dringen bij het volk.

Land Rover zal het dan weer goed doen met de Evoque me dunkt. Is ondertussen al ontdekt als perfecte wagen om reclame op te plakken voor je kleine onderneming...

Tot zover mijn blik op deze opvallende cijfers!

ps: Worden er ook cijfers vrijgegeven van verkocht model per merk? Lijkt me ook wel heel interessant...

B4 21:56
afbeelding van B4

Er bestaan zo'n cijfers van verkocht model. Via de perssite van Opel kan je een deel terugvinden: http://media.opel.com/media/be/nl/opel/brand_refs/Marktaandeel2012.html

B4 21:59
afbeelding van B4

Trouwens, Lancia zet ook mooie verkoopcijfers neer voor de maand juni. Vermoedelijk dankzij het grote succes van de Voyager?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws