Skoda Octavia RS begint aan zijn teaserronde

Tussen al het supercar geweld zou je nog vergeten dat er ook betaalbare leuke wagens worden gemaakt. Škoda begint met hinten naar de Octavia RS die in juli op het Goodwood Festival of Speed het daglicht zal zien. "De snelste Škoda ooit gemaakt," aldus Škoda.

Over de specificaties blijft het gissen. De vorige generatie kreeg de motor uit de - van moederbedrijf origine - Golf GTI. In de Octavia RS kreeg deze 200 pk (tien minder dan in de Golf VI).

De huidige Golf VII GTI heeft nog steeds een viercilinder TFSI maar dan met 220pk. Het lijkt dus logisch de de nieuwe Octavia RS +/- 210 pk krijgt en een dikke 350 Nm koppel.

Over het uiterlijk zouden we ook kunnen speculeren ware het niet dat die al sinds vorig jaar gelekt is op het internet. Uiterlijk zien we een bescheiden voorbumper met iets grotere luchtgaten, een sportievere zijlijn met strakke velgen en een achterkant met twee dikke uitlaten en een spoilertje achterop. Een stationwagen variant (combi genaamd bij Škoda) komt er ook sowieso aan.

Skoda Octavia RS
Skoda Octavia RS

Prijzen zullen zoals altijd zeer schappelijk zijn. Al hopen we er op dat hij deze generatie wat meer aandacht krijgt van potentiële kopers die op zoek zijn naar een leuk/ betaalbaar scheurijzer.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws