Ford Mustang krijgt hoofdrol in Need For Speed film

Need For Speed the movie

Kreeg je het helemaal warm van de McLaren P1, Bugatti Veyron en Koenigsegg Agera R die eerder al gespot werden op de set van de Need For Speed film? Toch is de hoofdrol weggelegd voor maar een Ford. Al is het niet behelpen met een Shelby GT500 met zo'n 662 pk.

Gisteren werd op de E3 ( zeg maar HET autosalon van de gaming industrie ) tijdens een persconferentie van EA Games, de producten van de Need For Speed (NFS) games, een exclusieve samenwerking aangekondigd van Dreamworks Studios met Ford.

Ter plaatste werd ook de hoofdrolspeler van de film voorgesteld. Een one-off Ford - Shelby - Mustang met een door Ford ontwikkelde wide body, 22 duims velgen en de nodige luchtgaten. Hoeveel American Muscle de Mustang uiteindelijk los laat op de achterwielen is niet geweten. Al wordt er gespeculeerd dat de V8 - door wat gekietel - 900 pk produceert. Aaron "Yeah Science" Paul (bekend van de serie Breaking Bad) zal de Mustang besturen in de film.

Need For Speed the movie

DreamWorks Studios koos blijkbaar unaniem voor de Mustang:
"Toen we onze heldenauto zochten, was de Ford Mustang een voor de hand liggende keuze. Met zijn 50-jarige geschiedenis in de filmbusiness, is de iconische Mustang de perfecte co-ster voor Aaron Paul. We zijn erg blij met de samenwerking met Ford en kijken ernaar uit om de Mustang op het grote scherm te zien volgend jaar."

Verder krijgt de productie ook een F-450 pick-up, in de film bekend als - wat wil je met zo'n mastodont? -"The Beast". De camerawagen (die we al eerder konden spotten op de beelden) is trouwens ook een Mustang.

Need For Speed the movie

Allemaal knap, al lijkt het ons niet dat Ford is gekozen om zijn geschiedenis, maar wel om de grote zak geld die het op tafel heeft gelegd. There's no business like show business zeker? Begin volgend jaar komt de film de cinemazaal ingescheurd.

Beelden van achter de schermen:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 11:51
afbeelding van Yvesw

Als je het filmpje bekijkt zie je hoe volgestouwd met lekkers de Need For Speed film is.. +1 voor diegene die alle modellen kan opnoemen :-p

Techno Patat 12:44
afbeelding van Techno Patat

Man, inderdaad volgestouwd met lekkers! Die koeningsegg..... Man man man!

Zouden ze in het begin van de film ook beginnen met civic type R's en Golf Gti's :P?

Over de Mustang: sowieso het grootste budget, maar ik denk toch (ook) niet dat er een groter filmicoon is... Ze zitten toch in veeeel films ze :P! Enkel jammer dat het een costum body is, dan heb ik het liever als The fast en Furrious hoofdauto's: behoorlijk standaard auto's met mental performance!

Yvesw 12:52
afbeelding van Yvesw

@Patat: Of een Peugeot 106 :-p Man, waar was de tijd...

Kevin 08:44
afbeelding van Kevin

of zo'n oude ford focus ;)

Yvesw 10:25
afbeelding van Yvesw

@Kevin: Ik nam toch altijd de Opel - excuseer Vauxhall - Corsa... Helemaal getuned bleef die nog altijd de 350Z's en Skylines bij. Geweldig realistisch spel :-p

Tim 18:50
afbeelding van Tim

de snelste auto in NFSU2 was nogtans de toyota corolla van 86. met een topsnelheid van 400+
als je de topsnelheid verlaagde naar 330km/u en de juiste overbrengingsverhouding selecteerde kon je er voor zorgen dat je even snel was zonder nos als je tegenstanders met NOS.
beste all around wagen MX-5 of RX-7 ( mx5 was beter in autocross dan rx7, rx7 was beter op grotere circuits )
snelste dragwagen de 240SX
beste driftwagen de ford mustang

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws