Lezersbijdrage: Audi A3 Berline tussen de kunstwerken

Audi A3 Berline

Carlos Nuyttens, vaste bezoeker van Autofans, bracht een bezoekje aan de voorstelling van de nieuwe Audi A3 Berline in het atelier van Isabelle de Borchgrave. Zijn mening over de sedan die het moet gaan opnemen tegen de CLA wil hij graag met jullie delen.

Dit weekend was het zover voor het Belgische publiek. De A3 Berline werd voorgesteld op een unieke locatie in het kunstatelier van Isabelle de Borchgrave.

De eerste indruk die mijn kompaan en ik hadden, was dat deze er verdomd chique uitzag! Een stuk beter dan op de officiële foto’s. Het witte tentoongesteld model werd door het aanwezige publiek zeker gesmaakt, te horen aan de vele positieve reacties. Dat Gletsjerwit metallic model was trouwens uitgerust met een 1.8 TFSI, S-line pakket en 19 inch velgen. Die 1.8 TFSI met 180pk is momenteel het topmodel in de reeks.

Audi A3 Berline

A4 looks met A3 sausje

De voor- en achterzijde van de berline zijn afgeleid van andere Audi modellen zoals de A3 en de A4. Je ziet een kleine A4 met een A3 snuit. De A3 Berline erft het interieur van zijn drie - en vijfdeurs broertje. Het is nog steeds de saaie uitstraling maar met een hoge afwerkingsgraad.

Het panoramische dak wekte toch enkele vragen op. De manier van openen verstoort het beeld - in mijn ogen - en oogt niet mooi. Voor mij hoeft dit zelfs helemaal niet te openen.

Audi A3 Berline

Opties waren op deze S-line goed aangevinkt. Een kleine greep uit de lijst:
• Automaat S-tronic met flippers aan het stuur
• Alcantara/leder zetelbekleding
• Sportpakket (exterieur)
• Comfortkey
• Drive select
• Navigatie met SD kaartpoorten
• B&O soundsysteem
• Panoramisch dak
• Xenon-led pakket

Met een vanaf prijs van zo'n € 28.000 ligt hij mooi in lijn met zijn concurrent, de Mercedes CLA (nvdr: De CLA begint vanaf 27.951 euro). De prijs van de voorgestelde wagen is niet weergegeven maar zal gemakkelijk tegen de 38 à 40.000 euro liggen.

Audi A3 Berline

Conclusie

Dit is een oprechte tegenstander voor de Mercedes CLA en de A3 Berline kan een succes worden. De mensen die kwamen kijken waren, zoals eerder gezegd, lovend over de nieuwe Audi. Velen waren van plan eens een uitstap te plannen naar hun plaatselijke Audi verdeler.

Eén ding merkte mijn kompaan op. Een detail dat vele mensen waarschijnlijk niet zullen zien. Ik heb er geen foto van, maar als je de deur(en) opent (zowel vooraan als achteraan), zie je in de dakstijl een gat met schroefdraad wat mogelijk te maken heeft met de productie en rondgang binnen het fabriek. Een schoonheidsfoutje dat bijna niet opviel bij het publiek maar ons kritische oog toch stoorde.

Prijzen voor deze nieuwe Audi A3 berline vind je in dit artikel

Auteur: Auteur: Carlos Nuyttens
Reacties: 10 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Yannick 20:13
afbeelding van Yannick

dat interieur blijft echt gewoon lelijk.

Christophe_c 20:18
afbeelding van Christophe_c

Volgens mij heeft 'dat gat met schroefdraad' te maken met voorziening voor dakdragers..

Yvesw 20:20
afbeelding van Yvesw

Langs binnenuit? Zouden ze dan toch mogen wegwerken achteraf.

Christophe_c 21:40
afbeelding van Christophe_c

Idd van binnenuit. Heb ik ook al gezien bij een seat...

Yvesw 20:19
afbeelding van Yvesw

Ik word ook bang van die starende ventilatiegaten. Uiterlijk ziet er best wel knap uit. Een stuk robuuster dan de CLA. Want in het echte leven toont die vrij gedrongen. Remschijven zijn wel van het maatje "zeer klein". Maar bon, je mag al blij zijn dat je standaard geen trommelremmen krijgt natuurlijk :-p

Waxweazel 20:37
afbeelding van Waxweazel

In profiel had ik eerst het gedacht dat het een Mercedes was :s
En op de foto van de voorkant, dacht ik direct dat het een A1 was ipv een A3 :s

Carlos 20:39
afbeelding van Carlos

Haha als we er langs keken dachten we ook even: "zie je nu ook precies een Mercedes?" :-)

Kevin300 21:27
afbeelding van Kevin300

ik vind dit toch best een knappe wagen!!

Adriaan 10:35
afbeelding van Adriaan

Best wel leuk ding, maar vind hem wat duur ivm een jetta (die een veel leuker interieur heeft)

Wim 11:22
afbeelding van Wim

Jetta staat op het vorige Golf platform en is niet echt voor onze markt, staat binnenin dan ook niet altijd op hetzelfde het niveau als de Golf. Ik ben nog wel fan van zo'n sedans. Deze vind ik echt strak en knap.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws