Skoda Rapid vRS komt er niet, Spaceback wel

Skoda Rapid Spaceback

Skoda laat de laatste tijd hopen teasers los. De laatste in dat rijtje is één van een Rapid met koffer die de roddels op gang zette dat er een vRS-model komt van de Rapid.

Het leek ook zo mooi om waar te zijn. Eerst liet Skoda ons kwijlen met de Rapid Sport Concept en toen begonnen ze nog allerhande plaatjes te tonen van reguliere Rapids met dezelfde kleurencombo.

Via EVO ontkracht het merk echter alle roddels over een Rapid vRS. Volgens de Tsjechische autobouwer zou het concept niet passen in de value for money ideologie van de Rapid. "There are no plans to extend vRS beyond the Fabia and Octavia," aldus Skoda.

Stationwagen komt er wel

De Skoda Rapid Spacebak komt er echter wel en is gewoonweg de stationwagenvariant van de reguliere Rapid. Kijken we naar het achtersteven, dan zien we de typische Combi-lijn die je ook terugvindt op de Octavia Combi en de Superb Combi. Motorisch moet je dus niets speciaal verwachten. De sterkste motor in de Rapid Combi zal de 1.4 TSI zijn met 122 pk.

Al draait het natuurlijk niet rond pk's in deze budgetwagen. Verwacht een minieme meerprijs bovenop de 15.120 euro van de sedan Rapid. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat we hem op de IAA van Frankfurt zullen zien staan blinken naast de Octavia vRS.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws