Een Mazda3 coupé, mag dat?

Mazda3 coupé render

Volgens Theophilus Chin moet een Mazda3 als coupé zeker kunnen. Hij maakte alvast een beeld op basis van de berline.

Mazda stelde zopas de nieuwe 3 voor, zowel in berline- als hatchbackvorm. Die eerste inspireerde Photoshopkunstenaar Theophilus Chin om een coupé-variant te tekenen. Of die er ooit komt is nog maar de vraag, Mazda heeft niet direct een traditie in coupé's op basis van kleine middenklassers. De MX-6 was de laatste, al was die gebaseerd op de 626 van die periode.

Mazda3 coupé render

Ook denken we niet dat de Europeaan direct klaar is voor dit soort coupé, een Volkswagen Scirocco of Opel Astra GTC maken immers gebruik van de hatchbackvorm. De Amerikaanse consument kan daarentegen wel geïnteresseerd opkijken.

Mazda3 coupé render

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mathieu 12:14
afbeelding van Mathieu

Ik vind hem verdorie wel geslaagd!
Misschien zou de Europeaan er wel net voor vallen. Ik vind persoonlijk de Sirocco en Astra GTC dan weer minder geslaagd qua uiterlijk.

Adriaan 14:28
afbeelding van Adriaan

Ik geef u volkomen gelijk, de astra gtc en sirocco zijn in mijn ogen enkel maar coupes omdat de marketing boys dat zo willen. Maar deze mazda lijkt me echt wel sexy!

B4 20:59
afbeelding van B4

Waar is de tijd dat de oude 323 leverbaar was in 5 koetswerkvormen; en dan nog had je de MX-3 coupé die leverbaar was met de op 1 na kleinste V6 in de vorm van een 1800 met 130/135pk onder de kap

Mesoerrie 22:26
afbeelding van Mesoerrie

idd, met deze nostalgische reclame:
http://www.youtube.com/watch?v=YtYpImVEr6E

en die 3 coupé mag er zeker komen, ziet er erg goed uit!!

Uw reactie