Kamperen met je Mini: Countryman All4 Camper

Mini Countyman All4 Camper

Op vakantie met de Mini. Veel ruimte voor opslag is er niet echt aanwezig. Een tent past moeilijk in de koffer en misschien zelfs niet op de achterbank. Daar heeft mini wat op gevonden!

Wat je hierboven ziet is een concept uit een reeks pruducten die Mini voor zijn avontuurlijke klanten heeft bedacht. Helaas zijn ze niet verkrijgbaar, nog niet. Mits wat possitieve feedback kan dit zo veranderen.

Het afgebeelde model is een Countryman All4 Camper. Een gewone Countryman met een opvouwbare tentje. Alhoewel "tentje", het ding is nog best groot. Dit accessoire past op elke Mini (uiteraard niet op de cabrio's) maar het lijkt ons best als dit beperkt word tot de Countryman vanwege het toch wel grote formaat.

Zie jij jezelf hier in slapen of toch liever een kleine caravan met de nodige luxe aan boord?

camper cowley mini
Auteur: Auteur: Yannick
Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Alfred 11:52
afbeelding van Alfred

Voor mij zo'n mini caravan; http://www.automobilesreview.com/pictures/mini/cowley-caravan Als ik het al in m'n hoofd zou halen om te gaan kamperen, is het wel handig om je "huis" te laten staan als je gaat rondtoeren. Een tent op je dak rij je dan de hele dag mee rond en lijkt ook makkelijker te stelen. Maar met een goed oog is een b&b ook zo duur niet...

Adriaan 14:23
afbeelding van Adriaan

Zo'n caravan vind ik echt wel geestig, klein, maar toch leuk. Maar omdat mijn auto geen trekhaak mag hebben (want dat is kei slecht voor het milieu) heb ik zelf al rondgekeken om zo een tent op mijn dak te steken. Alleen is elke auto (zelf een defender) op papier gelimiteerd tot 75kg op het dak. En ik weeg al zoveel, dan moet mijn vrouw daar nog bij en het gewicht van de tent. En this nogal duur om het eens uit te testen.

Alfred 14:59
afbeelding van Alfred

Golf 6 bluemotion (of iets soortgelijks) destijds met overheidskorting? Daar werd toen ook van gezegd dat dat niet mocht. Controleer je gelijkvormigheidsattest eens? Op dat van de Golf 6 BM staat dat er 750 kg mag getrokken worden. Enige "probleem" is dan dat je wagen de uitstoot niet meer haalt en ze "in principe" de overheidskorting kunnen terugvorderen. Praatje maken met wat garages, zijn er genoeg die er een trekhaak onder zetten en zonder probleem naar de keuring rijden voor je. Ik zou ook denken dat de keuring geen inzicht heeft in de korting die jij gekregen kon hebben en enkel het gelijkvormigheidsattest volgen.

Adriaan 15:46
afbeelding van Adriaan

Nee ik rij met een bmw 116 efficient dynamics, en op het gelijkvormingsattest staan geen cijfers naast het max toegelate getrokke gewicht. Op het chasis plakt er wel een sticker met de verschillende soorten, geremd en ongeremd op, maar ik heb weeral geen geluk vrees is. Mijn ford focus ecobrol mocht dat ook al niet. Ik begrijp die regel echt niet, want wat ga ik nu doen, mijn fietsen op het dak dragen, in de plaats op een trekbol houder. Ik moet er geen tekening bij maken welke het meeste co2 zal produceren zeker?

Alfred 16:25
afbeelding van Alfred

Balen, bij VW was dat puur om de overheidskorting te doen, maar was er voor de rest niks aan het voertuig verschillend. De EDE van BMW willen blijkbaar echt geen trekhaak. Fietsen op het dak scheelt inderdaad enorm qua verbruik, maar de logica van BMW snap ik ook. Een trekhaak toelaten voor een fietsdrager gaan veel mensen zien als "de trekhaak zit er toch op, die aanhanger mag dus ook wel..."

Bij Ford kan je wel een Focus ECOnetic kiezen met af-fabriek al een trekhaak (88g en 99g), toch volgens hun configurator. Misschien weer enkel de nieuwe versies en jouwe weer net niet?

Adriaan 16:35
afbeelding van Adriaan

Met het nieuwe model is het inderdaad anders, maar ik had de mijne in 2010, en dat was blijkbaar een pechjaar :p, want je vond econetics van ervoor waar wel een trekhaak op kon, en het nieuwe model kan het ook. Ik heb daar altijd geluk in. Nuja, met mijn bmw wist ik dat van ervoren.

Nathan 16:09
afbeelding van Nathan

Als dat professioneel is geïnstalleerd zou ik me niet teveel zorgen maken over die 75kg. Heb er al genoeg gezien waarbij twee volwassen mensen op het dak van alles gaande van een Auris tot een Golf 3 tot een VW Touran sliepen.

Yannick 18:44
afbeelding van Yannick

dat gewicht maakt niet veel uit hoor... je kan perfect met 3 of 4 over een goed verdeelde ruimte slapen op een "daktent". Aangezien de meeste wagens makkelijk hun eigen gewicht kunnen dragen op de daklijsten alleen denk ik dus niet dat je dat gaat beschadigen :-) Mijn trekhaak was gekeurd op 70 of 80 kilo (fietsendrager) en daar heeft eens een remork met 800 kilo turf aangehangen. geen enkel probleem (die 80kilo beperking wist ik pas naderhand)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws