Infiniti en Mazda maken gelijkaardige conceptcar

Infinit-Q30-Mazda-Deep-Orange-3

Infiniti, het luxemerk van Nissan, neemt naar het autosalon van Frankfurt de Q30 Concept mee. Een wagen die opvallend veel lijkt op de Mazda Deep Orange 3 Concept. Een schoolproject van de Clemson University.

Het is natuurlijk toeval dat een top ontwerper en een hoop studenten hetzelfde design neerpennen. Toch zijn de uiterlijke kenmerken tussen de twee wagens zeer gelijklopend. De Q30 Concept moet een kijk geven op een nieuwe kleine wagen van Infiniti, de Deep Orange 3 - what's in a name - is een eindwerk van studenten automotive engineering.

Beiden hebben een grille die dankzij een sierlijntje doorloopt tot in de koplampen. Vierdeurs met een coupélijn? Check. De Infiniti heeft wel vloeiende lijnen op de zijkant die Mazda's Kodo design doen lijken op een vierkante blok.

Motorisch weten we nog niets van de Q30 Concept. Al is het wel de eerste Infiniti die vanaf het begin samen wordt gebouwd met hun nieuwe Director of Performance Sebastian Vettel. De Mazda heeft een hybride aandrijving met een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektrische motor die zich over de achterwielen ontfermt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie