Breaking Bad en de gebruikte auto's

Breaking-Bad-5.2

Deze zondag start het laatste deel van de epische Breaking Bad serie, "Seizoen 5.2". Hier bij ons zijn ze nog lang niet zo ver maar gelukkig zijn er manieren om dat te omzeilen. De personages zijn geweldig gecast en de auto's die men aan de personages/karakters toekent zijn perfect

Een zekere Dennis is daar verantwoordelijk voor. Hij begon zijn cariere destijds bij de soap Dallas. Na enkele andere opdrachten kwam hij met de director van Breaking Bad in contact, Vince Gilligan. Beide heren kozen de wagens uit van de personages. Een overzicht:

Pontiac Aztek

Goodguy Walter White rijd in één van de lelijkste en meest nerdy wagens in de geschiedenis. Inspiratie haalden ze uit de film *Goodbye, Mr. Chips" De vage lichtgroene kleur maakt het er niet beter op en ook die was speciaal gekozen. De Aztec is trouwens meermaals verkozen tot één van de slechte auto's ooit. Past prima bij een uitgebrande chemie leerkracht.

Breaking-bad-pontiac-aztec

Fleetwood Bounder

De motorhome/camper waar het allemaal mee begon. Men kocht er voor alle zekerheid meerdere aan en dit bleek niet nodig. Degelijke dingen de Bounders. In Los Angeles zijn er meerdere bedrijven die specifiek wagens voor films en series leveren. Helaas kon men daar geen beroep op doen dus moesten Dennis en Vince zelf op zoektocht. De RV werd onlangs nog door "Walter & Jesse" naar de premiere van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Momenteel staat deze bij Sony te euhm... blinken.

breaking-bad-fleetwood

Chevrolet Monte Carlo - 1978

Jesse Pinkman reed deze in seizoen één en twee. Een gepimpte low rider die tevens paste bij de gele Buick Regal van zijn makker Emilio. Beide wagens werden gezocht en gevonden via forums. Na een goedkeuring van Vince en uiteraard de eigenaars besloten ze de wagens te huren voor de serie. Omdat men niet zeker was over hoe lang en hoeveel de wagens in beeld gingen komen doorheen de seizoenen kocht men de Monte Carlo van Jesse over zodat hij in seizoen twee zeker nog gebruikt kon worden.

Breaking-Bad-monte-Carlo

Toyota Tercel 4WD Wagon - 1982

Dennis kreeg van Vince de opdracht om een zo min mogelijk opvallende wagen te kopen die echt "under the radar" was. In de serie zien we Jesse hier een zware keuze maken bij aankoop van de wagen. Een slimme keuze want opvallen doe je wel echt niet. Handig als je 10.000 dollars per week pot. Voor "Jesse" maakt het allemaal ook niet veel uit. Hij was blij met eender wat hij in de serie mocht rijden. Tevens één van de weinige die nog met een pook en koppeling overweg kon.

Breaking-bad-Tercel

Volvo V70

De allerbeste typecast-auto van Breaking Bad is waarschijnlijk wel die van Gus Fring. Niemand die Gus in deze wagen ziet rijden zou iets kunnen vermoeden. De Volvo break staat voor familie, veiligheid en goede-huisvader. Dat de wagen in perfecte staat is, is niet toevallig. Brave kerel die Gus.

Breaking-Bad-gus-fring

Chrysler Fifth Avenue

Mike Ehrmentraut, in het echte leven Jonathan Banks, zei over de wagen dat hij zat als zijn luie zetel thuis: Heerlijk. Hij was zelfs buiten de serie dol op de auto. De zwarte semi-mafia-bak paste ook hier weer perfect bij zijn personage.

Breaking-bad-Mike

Jeep Grand Wagoneer

Deze Wagoneer kon eigenlijk tal van auto's zijn: Een Suburban, een Expedition of een simpele Chrysler Voyager. De wagen past wel weer perfect bij Skylar White. Een grote Jeep SUV zonder toeters en bellen. De wagen was trouwens gespot op de parking van de set nog voor er een besluit was genomen. Vince kreeg hem te zien en na een respray en wat zetelcovers (details mensen, details) was de wagen geschikt voor Ms. White.

Breaking-Bad-Skylar

Dodge Challenger & Chrysler 300C

Uiteraard mogen we de Dodge niet vergeten. Het ongepaste cadeautje voor Walter Juniors verjaardag. Een impulsaankoop van Walter voor zijn zoon. Helaas was skylar niet zo'n fan van de in-your-face auto en had hij slechts een kort leven. De wagen die Walter voor zijn 51ste verjaardag kocht die staat er dan nog wel. Een redelijk pimpy 300C.

Breaking-bad

spoilers via de comments hou je best voor jezelf. Moesten er nog mensen zijn die de serie nog moeten beginnen kijken. Met de nadruk op moeten.

Auteur: Auteur: Yannick
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws