Renault COO Tavares wil Ford of GM gaan leiden

carlos tavares

Aangezien de nummer twee van Renault beseft dat hij zijn baas - 59 jaar oud - niet meer gaat kunnen opvolgen richt hij zijn pijlen nu op de CEO posities bij Ford en General Motors die binnenkort gaan vrijkomen.

Carlos Tavares is 55 jaar en hij beseft dat hij zijn baas Carlos Ghosn - 59 jaar oud - niet meer gaat kunnen opvolgen. Hij zoekt dus een toekomst aan de andere kant van de oceaan bij de Amerikaanse autobouwers General Motors en Ford. Zowel bij de blauwe ovaal als bij GM lijken binnenkort de posities van CEO vrij komen te staan, Dan Akerson (GM) is namelijk al 64 jaar oud en Alan Mulally (Ford) al 68.

Tavares is heel content met het leiderschap van Carlos Ghosn maar zoekt toch nog hogerop te klimmen. Tavares is momenteel chief-operating-oficer (COO) bij Renault onder het leiderschap van chief-executing-officer Carlos Ghosn.

Ford zoekt liever talent dat ze reeds in dienst hebben, zo promoveerden ze vorig jaar nog Mark Fields - 52 jaar oud - naar de COO positie waardoor hij nu ook een waardige opvolger is voor Mulally. Ford wou verder geen uitleg geven over hun plannen. Eerder werd wel al bekend dat Mulally nog zeker tot eind 2014 aan het hoofd van Ford blijft.

Bij GM hebben ze ook enkele kandidaten maar daar wouden ze verder geen commentaar geven, aldus de website Autonews.

Tavares heeft een resem aan uitstekende prestaties achter zich. Zo zorgde hij er ondermeer voor dat Nissan in Noord-Amerika een winst van 209 miljard Yen behaalde in 2010 tegen over 49 miljard Yen verlies het jaar ervoor. Meer info zal er ongetwijfeld komen in de volgende jaren wanneer Mulally bij Ford en Akerson bij GM op pensioen gaan.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws