Jaguar quote: "Mjah, sorry voor de X-Type..."

Jaguar-X-type

In 2001 wou Jaguar een concurrent aanbieden voor de immens populaire BMW 3 reeks. Welkom, X-Type! Aangezien Ford toen baas was over Jaguar werd er om de kosten gigantisch te drukken een Ford Mondeo als basis gebruikt voor de Jaguar. Premium look maar daar blijft het bij...

De magazijnen bij Ford werden geplunderd voor de diesel motoren en praktisch 90% van de wagen droeg een Ford logo'tje. (de V6 benzine motor kwam van bij Peugeot) Volgens insiders die bij Jaguar werkte op de mechaniek afdeling waren die wagens ook gewoon onbetrouwbare roestende meuk.

Jag heeft zich de laatste jaren (sinds de input van vers Indiaas geld) stevig herpakt en komt vrijwel enkel nog met top wagens! Ok, de XF heeft ook wel zijn kinderziektes gehad maar dat vergeten we even. Nu Jaguar opnieuw wil proberen de 3-reeks, A4 en C-klasse markt te veroveren moet er dus een X-type opvolger komen. Wanneer er naar de bestaande X-type werd gevraagd in een PistonHeads-interview, zei Julian Thomson, design hoofd, het volgende: "It didn't look mature... or powerfull... or anything. It was just.. 'a car'." meer nog: "making a rear wheel drive car in a chassis designed for a front wheel drive was just plainly wrong."

Aan de andere kant zegt Ford hoofd van de kwaliteit, Gunnar Herrmann: "It was a fake jaguar. Every piece I touched was Ford.". De aankomende "x-type" zal er als volgt uitzien: "Big wheels to the ends of the car, short overhangs, very low cabins.", dixit Julian Thomson. Klinkt alvast goed!

Auteur: Auteur: Yannick
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 18:35
afbeelding van Wim

Ik vond hem toch niet lelijk

Exige 00:49
afbeelding van Exige

Ja, die oude x-type was echt een slechte grap. Mondeo aan premiumprijs?! Ik kijk wel uit naar de opvolger in dit segment. Nieuwe jags zien er best cool uit (f-type!).

Diepstrotje 05:22
afbeelding van Diepstrotje

Bijzonder slecht artikel, De X type bestaat slechts uit 20% Ford onderdelen..

Simpele zoekactie op Google spreekt dit artikel geheel tegen

http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_X-Type

Google verder maar op roest, helaas ook geen probleem, dus helaas is het artikel dus "meuk" Ik denk dat research naar feiten beter is dan op geen stijl kijken voor populair woord gebruik

Uw reactie