Wallpaper Woensdag: BMW 5-reeks (E12)

wallpaper woensdag: bmw 5-reeks e12

Een nieuwe week, nieuw muurbehang voor op je desktop, GSM, laptop van het werk, microgolf en ijskast. Wat dacht je van een de eerste 5-reeks ooit gemaakt, bijvoorbeeld?

Vorige keer was het nog een moderne Jaguar Project 7 die tijd van toen terug opriep, nu is het een BMW die echt uit de tijd van toen komt. De tijd van toen waar wij over spreken is de periode van '72 tot '81. Toen kwam BMW met deze 5-reeks op de markt - de allereerste ooit - om de populaire Neuen Klasse op te volgen.

De rest van onze wallpaper woensdag reeks kan je hier terugvinden.

De E12 5-reeks kwam van de hand van Marcello Gandini die toen bij Bertone werkte. Gandini is trouwens ook verantwoordelijk voor de verrukkelijke Lamborghini Miura, de stijlvolle Alfa Romeo Montreal en de schitterende Renault R5. Geen wonder dus dat de E12 5-reeks zo'n pareltje is.

De volledige grootte (1920*1347) kan je bekomen door op de foto zelf te klikken. Bron van de foto is - spijtig genoeg - onbekend.

PS: Vorige week woensdag vergaten we een wallpaper jullie kant op te zwieren, maar toen kreeg je wel een heuse vrachtwagen op jullie netvlies. Vergeven?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 14:28
afbeelding van Rob

Gave foto van een hele mooi wagen!
Maar mijn Blues Brothers wallpaper gaat ie niet vervangen ;-)

Uw reactie