Honda heeft weinig zin in betaalbare sportmodellen

S660 roadster

Wanneer je het op café hebt over betaalbare sportievere wagens, dan moet Honda op de shortlist staan. Of die moest daar staan, in de verleden tijd, want het ziet er naar uit dat er weinig sportiefs uit het kamp van Honda zal komen in de nabije toekomst dat betaalbaar wordt.

Wagens als de Prelude, RSX en s2000 klinken als muziek in de oren. Het zijn wagens waarmee het Japanse Honda op erg korte tijd een pak Europese en Amerikaanse harten kon veroveren. Harten die het ondertussen aan het verliezen is. Want wanneer er aan de Amerikaanse CEO van Honda - en tevens verantwoordelijk voor Global automobile operations - Iwamura-san gevraagd wordt of er een nieuwe betaalbare coupé of cabrio aankomt, is het antwoord wel erg pover.

Hij verwijst in zijn antwoord naar de Civic en de Amerikaanse Accord coupés als alternatieven voor de sportieve Honda-klant. Mager noemen we dat. Want op die manier krijgen de Toyota GT86, Subaru BRZ en Nissan 370z als betaalbare leuke coupé/cabrio's een vrijgeleide in het land waar Honda ooit heer en meester was.

Over een opvolger van de NSX wordt al jaren geleuterd. Of die er nu ook effectief zal komen en in welke vorm blijft een raadsel, te duur zal hij voor de gemiddelde liefhebber sowieso zijn. We noemden de hele heisa rond de NSX eerder al een marketingstunt.

Of het nieuwe Honda concept, de S660 roadster (foto), er effectief zal komen blijft een al even grote vraag. In Amerika lijkt hij er niet te gaan komen aangezien hij daarvoor gewoon te klein is. In Europa lijkt het ons wel nog te lukken, maar daar werd in het interview niet over gesproken.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
chuwie 21:41
afbeelding van chuwie

de nieuwe 1.6 diesel met 1 cilinder (1.2) minder? en ze zijn klaar met voor de Belgische markt :p hehe

walter 20:57
afbeelding van walter

trekt op niets,is meer iets voor peugeot of citroen gamma!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws