Schumacher wordt uit coma gehaald

Schumacher wordt uit coma gehaald

De dokters in Grenoble hebben meegegeven Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te zullen halen. Schumacher reageert voorlopig positief op de daarvoor al ondernomen stappen.

Exact een maand geleden werd Michael Schumacher na een zwaar skiongeval in een kunstmatige coma gehouden. Enkele dagen geleden berichtten we nog dat de dokters geen weg voorwaarts zagen, maar vandaag blijkt niets minder waar. De specialisten hebben de eerste stappen genomen om Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen, de Duitse F1-kampioen reageert daar voorlopig erg positief op. De verminderde druk op zijn hersenen zou hebben toegelaten deze procedure in te zetten.

Aan de Franse media l'Equipe zegt Jean-Luc Truelle, een gewezen diensthoofd van de afdeling neurologie, dat vier weken coma de maximumtermijn is om tot deze specifieke procedure over te gaan."Nadat de coma langzaam is afgebouwd, opent de patiënt zijn ogen en zal men proberen hem te doen reageren op eenvoudige bevelen", zegt Truelle. "Open je ogen, sluit je ogen, open je mond, en meer van die dingen."

De specialisten waarschuwen voor optimisme. Het is een stap in de goede richting maar bij hersenletsels kan je pas na meerdere jaren de volledige schade vaststellen.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 20:29
afbeelding van Mesoerrie

Laten we hopen op het beste voor Schumi

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws