RIP: Mitsubishi Lancer Evolution

De productie van de tiende generatie Lancer Evolution loopt stilaan op zijn laatste pootjes en opvolging... staat niet om de hoek te wachten. En als-ie er komt, zal het niet meer hetzelfde zijn. Daarmee lijkt er een einde te komen aan het 22 jarige bestaan van opgesoepte sedans met turbo in de Mitsubishi-garage.

Volgens de laatste bronnen stop Mitsubishi eind dit jaar nog met het bouwen van de Lancer Evo X. De opvolger? Die kan wel eens de Evolution-naam niet meer dragen. In de wandelgangen gaan de wildste geruchten rond van hybridetechnolgie tot een kleine dieselmotor. Een eco-hooligan dus.

Zonde, want Subaru is net naar buiten gekomen met de gloednieuwe WRX en WRX STI. Twee wagens - of modellen - die het bijzonder goed doen. Ergens voelt het dan ook raar dat er geen tegengas komt vanuit vijandelijk kamp. Toch niet de eerste jaren. Troost kunnen we wel halen in Engeland. Daar wordt een heerlijk uitzwaaimodel gebouwd in de vorm van de Lancer Evolution X FQ-440 MR. Een volbloed racekanon met 446 pk en 558 Nm.

Waar gaat jullie rallyhart sneller van slaan, de Lancer Evo of de WRX STI?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 19:01
afbeelding van Kevin

De Mitsu, in het blauw! Ik ben altijd fan geweest van Subaru tot en met dat ik de lancer evo X zag!

chuwie 18:14
afbeelding van chuwie

een icoon, dat naar de hemel word gestuurd..altijd triestig..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws