Tuimelgeweld: journalist gaat overkop met Mercedes E 63 AMG, houdt er niks aan over

mercedes-e63-amg-crash-motoring

Een Australisch journalist heeft wel een heel goede engelbewaarder. De man stuurde de Mercedes E 63 AMG over het Philip Island-circuit in regenachtige omstandigheden. Op een bepaald moment ging de wagen overkop, maar de man kan het nog navertellen.

Het AMG Performance Driving event vond plaats op het Philip Island circuit. Mike Sinclair, hoofdredacteur bij Motoring magazine zat aan het stuur van een E 63 AMG toen hij tegen 170 km/u van de baan ging. De wagen zou over een laagje water zijn gereden en door aquaplaning van de baan geslipt zijn. Sinclair trachtte nog tegen te sturen maar de auto kreeg geen grip meer op de baan. "Het enige wat ik toen nog kon doen was het rempedaal intrappen en proberen de wagen te stoppen," aldus Mike Sinclair.

mercedes-e63-amg-crash-motoring

it stopped

Wat volgt is een moment waarbij de haren op je arm rechtovereind gaan staan. De wagen schuift tegen een vangrail, die breekt en vormt op die manier een schans waardoor de wagen het decor ingekatapulteerd wordt. "It stopped...Eventually…Fully 200 metres further down the track...In a paddock…On its roof!"

mercedes-e63-amg-crash-motoring

veiligheidssysteem

De beelden van het verhakkelde voertuig spreken voor zich. Mike en zijn AMG-instructeur konden het voertuig echter zonder verwondingen en op eigen kracht verlaten. Het is een enorme opsteker dat de auto de inzittenden beschermde tegen de gevolgen van het ongeval. Het intrappen van het rempedaal bleek hard genoeg om het Pre-Safe systeem van de Mercedes te activeren. Mike Sinclair is er ook lovend over, hij stipt aan dat zelfs het glazen dak losschiet om de gassen van de airbags te laten ontsnappen, zodat zich geen explosief mengsel kan vormen.

mercedes-e63-amg-crash-motoring

Het volledige verhaal van Mike Sinclair lees je op de Motoring-website.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 8 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Alfred 10:13
afbeelding van Alfred

Altijd zonde van de wagen, maar 't feit dat er 2 personen zelf nog uitgestapt zijn primeert toch. Knap werk van Mercedes.

Funny part; de commercial voor het filmpje begon op hun website was van Ford :o) Tuurlijk volledig toeval, maar grappig.

Techno Patat 11:04
afbeelding van Techno Patat

Aquaplaining en op de rem trappen? Gewoon gas lossen had beter geweest... Maar goed, aan 170 valt ee weinig te doen! Moet nogal een ferme klap geweest zijn, niet veel aan die auto is nog recht :O!

Toont mooi hoe veilig auto's de dag van vandaag geworden zijn, aan 170 glijden en zelf nog uitstappen... Amai! We weten ondertussen waar al die kilo's in zo een auto zitten ;-)!

Lol @ het glazen dak ook, wie komt daar in godsnaam op :P!

Yannick 19:34
afbeelding van Yannick

Dat dak dat losschiet is dat niet om overdruk te verhinderen in de cabine? (ook de reden waarom de ramen in bijvoorbeeld een BMW pas dat laatste beetje omhooggaan als de deuren echt dicht zijn.)

Techno Patat 19:59
afbeelding van Techno Patat

Geen idee, maar ik vind het sowieso zot dat er aan zo een dingen gedacht wordt :P! (Wist niet dat het daarvoor was overigens bij bmw! Ik dacht dat de deuren gewoon netter sluiten op die manier :P!)

B4 21:32
afbeelding van B4

En 2 dagen later vlieg er een Lambo in brand tijdens opnames voor Top Gear Australia op hetzelfde circuit...

Kenny 21:46
afbeelding van Kenny

Enorm indrukwekkend hoe 'heel' de wagen toch blijft! Om overkop te zijn gegaan lijken de dakstijlen nog quasi onbeschadigd.

Techno Patat 07:26
afbeelding van Techno Patat

De auto wel, het gazon waar hij over gleed zal zwaardere schade hebben :P! Vinden we daar geen filmpje van :P?

Stealth 09:00
afbeelding van Stealth

Dat de wagen oncontroleerbaar wordt vindt blijkbaar niemand iets om zich zorgen over te maken? Proficiat AMG en Mercedes?!?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws