Column YW: Vuile geneugte in de wagen

Column-YW

Er zijn van die momenten dat je met jezelf in het reine moet kunnen komen. Vandaag is voor mij die dag. Er moet me namelijk iets van het hart, een geheim dat ik al lange tijd meedraag.

Ik ben er zeker niet fier op, sommige mensen bestempelen het zelfs als gewoonweg vulgair. Toch ben ik altijd zo geweest. Een select groepje weet het, en mijn wederhelft heeft er mee leren leven. Alhoewel ze al menig tevergeefse poging heeft gedaan om me te doen stoppen, was er geen hulp die kon baten. Vrees echter niet, mijn vuile geneugte in de wagen verlaagt zich niet tot het consistent negeren van die hendel links achter het stuur. Voor de BMW/Audi-rijders, dat is een magische hendel die je gebruikt om je richting aan te geven, ook wel de 'richtingaanwijzer-hendel' genaamd.

Ook heb ik de zelfcontrole om mijn lid in mijn broek te houden, dus in die richting moet je het ook niet zoeken. Nee, mijn geneugte kent zijn oorsprong ver voor er nog maar sprake was van het concept 'auto' in mijn leven. Een geneugte waar iedereen ooit heeft aan gezondigd maar waar het merendeel tijdig mee stopt. Zelfs ik ben ermee gestopt, tot je mij in een hok met vier wielen en een gaspedaal zet. Komt het door al die verkeerslichten? Of misschien wel als uitlaatklep voor al die wielertoeristen en zone 50's tussen open landschappen die me uitbundig treiteren? Ik weet het niet. Toch zie ik me op korte termijn niet veranderen. Vooral omdat het onbewust gebeurt. Tot iemand me betrapt en het schaamtegevoel me bekruipt.

Eén voordeel echter, bij onbekende mensen heb ik nooit de drang om het te doen. Dus kom ik je binnenkort liftend tegen op een gewestweg tussen weides nadat je met de wagen tegen een wegversmalling bent geknald - het zal je leren om meer dan 20 km/u te rijden! -, dan hoef je geen vrees te hebben. Of ik je oppik of niet hangt af van het automobiel dat op dat moment onder mijn kont ligt, mijn geneugte zal ik echter opbergen. Maar goed, genoeg gezanikt, tijd om mijn geheim met de wereld te delen. Diegenen die mij als individu als een held willen blijven beschouwen haken nu best af. Want het zal nooit meer hetzelfde zijn. Je laatste kans. Oké, hier komt het dan. Als ik met de wagen aan het rijden ben... heb ik de constante drang om in mijn neus te pulken.

Welke vuile geneugte heb jij in de wagen?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 12:27
afbeelding van Carlos

Gadverdamme... :-)
Ik kan op het moment niet direkt denken aan iets... Misschien moet een mens zich daar zelf op betrappen :-p.

Le_Corse 14:27
afbeelding van Le_Corse

Hehehe ... we share the same problem :D

Alfred 16:59
afbeelding van Alfred

Je bent nog vergeten te vermelden welke nu net je lievelingsvinger is... :-D

Yvesw 19:55
afbeelding van Yvesw

Dat geheim hou ik dan weer wel voor mezelf ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws