Deze BMW E30 Baur Pickup met 40i V8 kost 14.000 euro

bmw-m3-e30-pickup-truck-142

Op zoek naar iets uniek? Dan is dit monster misschien wel iets voor jou. Wat begon als een saaie 316i uit de jaren 80 eindigde als een uit de hand gelopen hobby. Eentje met een knoert van een V8 weliswaar.

Blijkbaar spreekt de 3 Reeks van BMW aan om er een pickup van te maken. Want na de driftende e46 M3 en de e92 M3 die BMW zelf maakte is dit de weer eentje met meer laadvermogen dan goed voor hem is.

De 318i uit 1988 kreeg de bodykit van de E30 M3 en een targa top van Baur (een bedrijf dat cabrio's maakte van BMW's voor het merk er zelf opkwam). Tot zo ver klinkt het nog lekker, tot je gaat kijken wat er nog allemaal gebeurd is. De kleur is afschuwelijk, de matte motorkap is uitzonderlijk fout en de uitlaten zitten compleet verkeerd. Maar wacht, er is meer. Een trekhaak kon natuurlijk ook niet ontbreken en o ja, de eigenaar heeft er een pickup van gemaakt.

Met het hart van een V8

Gelukkig zit er het nodige grunt onder de kap om de vulgaire carrosserie in beweging te krijgen. De kleine 1.6 werd overboord gesmeten en vervangen door een 4-liter V8 uit een 540i. Het vermogen van 286 pk wordt gekoppeld aan een manuele vijfbak en het stuursysteem komt van een E36 M3. Het remsysteem komt dan weer van een M5. Wederom is er meer, zo komen de stoelen uit een E36 M3 en werd ook de instrumentencluster vervangen.

Het goede nieuws? Dit uniek Frankensteinmonster staat in Duitsland te koop voor amper 14.000 euro. Het slechte nieuws, je kan hem best meteen naar de spuiter sturen, want de kleur is afschuwelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 19:16
afbeelding van Mesoerrie

het idee is wel goed, de uitvoering alleen iets minder helaas...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws