Dit is de 208 R die Peugeot moet maken

peugeot-208-r-render

De 208 GTI kan net niet tippen aan het fun-gehalte van Hot Hatchkoning Fiesta ST. Misschien dat een R-variant daar verandering in kan brengen.

De geruchten bestaan al sinds vorig jaar. Toen gaven we al aan waarom Peugeot de 208 R moet maken. Met de komst van de 208 GTI 30th Anniversary naar het Goodwood Festival of Speed is het weer tijd om Peugeot er attent op te maken: Wij willen de 208 R!

230 pk & sperdifferentieel

Vorig jaar schreeuwden we nog voor 270 pk, nu zijn we iets wijzer geworden. 230 pk is meer dan genoeg in het kleine gebakje, op voorwaarde dat Peugeot wat kilo's van de 208 kan schaven. Belangrijker dan het extra oomph is een sperdifferentieel. Dat werd ons meer dan duidelijk in de RCZ R. Zonder dat differentieel is er geen fun.

peugeot-208-r-render

Steviger uiterlijk

Als je de 208 GTI ergens van kan betichten, dan is het wel dat het uiterlijk wat gewoontjes oogt. Niet zo met de 208 R! Alleszins toch niet dewelke wij gecreëerd hebben. Het geheel staat 20 mm dichter bij moeder aarde en rijdt op de heerlijke velgen van de RCZ R. Vooraan zorgt een klein lipje voor meer - drempelschrapen - neerwaartse kracht en het R-logo in de grille voor herkenning. Achteraan zien we dubbele uitlaten en een spoiler die wat gegroeid is tegenover het reguliere model.

Wat vinden jullie? Is dit de 208 R die Peugeot moet maken?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rob 13:36
afbeelding van Rob

De onderste grille iets breder maken, mistlampen weg, één uitlaat minder en je hebt een winnaar wat mij betreft ;-)

Carlos 11:57
afbeelding van Carlos

Lees ik goed online dat de GTI 208 R er komt met 208 PK en sperdifferentieel? Vanaf November te krijgen :-/...?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws