GM app laat toe om met andere chauffeurs te chatten, via hun nummerplaat

Dan Sloane - Beijing traffic

.. in China, waar anders. General Motor's Chinese ontwikkelingsdivisie is bezig met het ontwikkelen van een applicatie op de smartphone waarmee je meteen met andere chauffeurs zou kunnen chatten, alleen maar door hun nummerplaat te scannen.

Ooit al eens in het verkeer gedacht dat je meer zou willen doen dan je middelvinger opsteken, maar niet full-bosmaaier wilt gaan? Dan komt General Motors nu met de oplossing in China, want zij zijn een app aan het ontwikkelen waardoor je instant zou kunnen beginnen te chatten met je mede-weggebruiker, gewoon door hun nummerplaat te scannen.

ZIe jij de problemen al?

De app, door de makers DiDi gedoopt, laat zelfs toe om berichten achter te laten bij gebruikers die niet geregistreerd zijn bij de app. Hoe het dan juist in zijn werk gaat, dat is voorlopig nog onbekend. In een interview met Computerworld gaf een van de makers enkele mogelijke toepassingen voor DiDi, zo zou een vrouw direct ja zeggen mocht je haar via de app direct uitvragen.

In a video demonstrating the product, a male driver uses DiDi Plate to scan and then message a woman driving in front of him. He asks her for a date, which she quickly accepts.

Een andere - iets minder creepy - toepassing zou zijn om een bericht naar een chauffeur te sturen die dubbel geparkeerd staat naast jouw wagen.

Of de app daar echt gebruikt voor zal worden? Wat dacht je nu zelf. Meeste berichten zullen bestaan uit een reeks van innovatieve scheldwoorden gevolgd door wat verwensingen en dat 'ze u weten wonen' want je doet 50 km/u in een zone 50, in plaats van de snellere 55.

Ook een perfect middel om gerichte advertenties voor winkels rechtstreeks tot bij jou te krijgen, want met de app zou het een hel worden om zelfs door de kleinste stad te rijden: "He, ik zie dat je hier nog nooit bent geweest, kom nu van onze lekkere broodjes proeven!" ... om de vijf meter.

Gelukkig zal de app er waarschijnlijk nooit komen, want GM wilt alleen maar apps die op het entertainmentsysteem van de wagen kunnen werken, en niet alleen op smartphones. Misschien maar goed ook.

Foto door Dan Sloane op Flickr

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie