Deze Mazda MX-5 met Porsche-sausje staat te koop voor 2.875 euro

mazda-mx5-porschelook_01

Deze 1ste generatie Mazda MX-5 (NA) kreeg een vleugje Porsche over zich door tuner Heartbeat en staat nu te koop voor een laag prijsje.

Dan heb je eindelijk een heerlijk rijdende roadster, droom je toch van iets groter. Echter laat je budget dat niet toe. Gelukkig is er dan de Japanse tuner Heartbeat. Zij bouwen zonder verpinken de voorkant van een Porsche - of toch iets dat er moet op lijken - op de voorkant van je MX-5. Een soort trademark van de tuner, want op de website zien we ook foto's van verbouwde Daihatsu's met Nissan Skyline voorkanten.

Hoewel het op papier klinkt als heiligschennis moeten we toegeven dat het geheel er nog best knap uitziet. Al draagt de afwerking daar zeker toe bij, want de verbrede wielkasten lijken zo uit de fabriek te zijn gerold. Het enige waar we de wagen op kunnen betichten is dat de achterkant net niet genoeg Porsche-genen in zich heeft. Zonde, want voor de rest is het een knap totaalplaatje. Goedkoop ook nog trouwens. Op de Japanse veilingsite van Yahoo staat hij voor 2.875 euro. Maar dan staat hij natuurlijk nog niet hier...

Wat vinden jullie van deze MX-5 die te dicht bij een Porsche 993 heeft gestaan?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
ThomasNys 23:34
afbeelding van ThomasNys

Als ik beleefd mag corrigeren: de originele auto is een MX-5 NA, de oorspronkelijke versie. De koplampen komen van een MINI R53 facelift.

Uw reactie