Ford Genk vraagt arbeiders overuren te kloppen

forduk

Ford Genk heeft haar werknemers gevraagd overuren te draaien en te komen werken in de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Dat is opmerkelijk, aangezien Ford Genk op 1 januari de deuren sluit. Het nieuws doet dan ook de wenkbrauwen fronsen.

De vraag om meer en harder te gaan werken heeft kwaad bloed gezet bij de werknemers die er vanaf 1 januari ontslagen zullen worden. Men vraagt zicht af waarmee de directie in Genk in hemelsnaam bezig is. Sommigen voelen zich uitgeperst, anderen beschuldigen Ford ervan nog de laatste eurocent uit de fabriek te willen persen.

Voorlopig heeft de directie van Ford Genk nog niet gereageerd. Of de werknemers effectief ingaan op de vraag moet de toekomst uitwijzen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:09
afbeelding van Techno Patat

Dat dit zelfs nieuws is zeg :P! Je kant het toch maar vragen zeker, Ford blijft hun baas tot 1 januari... Een nee hebben ze, een ja kunnen ze krijgen!

Pieter A. 13:19
afbeelding van Pieter A.

Het duidt wel van relatief weinig respect, niet? Als de fabriek waarin je werkt overbodig is, en de meeste productielijnen al verhuisden naar Spanje, dan is een extra inzet tijdens de feestdagen snel te veel gevraagd - denk ik.

Techno Patat 13:54
afbeelding van Techno Patat

De bedragen die ze gekregen hebben voor hun ontslag hebben veel gecompenseerd vind ik persoonlijk dan... Je kan als werknemer niet blijven vragen vind ik! Ze hebben zeker veel moeten geven! Ik snap het wel, maar ze toch mogen nogal wat uitkeren aan de werknemers ook!

Maar goed, de vakbonden denken daar vast anders over en laat hun vooral een signaal sturen naar andere bedrijven over hoe meegaand wij zijn in ons landje :-)! Ik werk nu zelf met werknemers en bekijk de 'werknemers' miserie plots behoorlijk anders ze :D! Al moet ik toegeven dat moest ik in hun plek staan ik ook wel eens ging gevloekt hebben... Maar ik zou het wel doen, het blijft een werkgever tot de laatste dag. En het getuigt van respect, ook al krijg je dat niet ten volle terug... Toon dat je de betere mens bent!

Patat 15:21
afbeelding van Patat

Collectief falen van de Ford directie. Ten eerste getuigt het van weinig inzicht en planning als men de productie toch naar Valencia verhuisd. Die Spanjaarden zouden overuren moeten draaien, niet de Belgen. Waarschijnlijk een Hoegaarden case. In Spanje krijgt men de productie niet vlot, dus zullen we de Belgen uitbuiten om de voorraad aan te vullen. Gewoon boter bij de vis, als er nog extra's moeten gepresteerd worden.

lauw 17:56
afbeelding van lauw

Zoiets kan echt niet! Ik denk nu niet dat ze veel hadden kunnen doen tegen de sluiting maar zoiets is er echt over. Dan moeten ze maar nog een week of 2 draaien in 2015.
God, ze hadden die winstgevende fabriek (!) gewoon open moeten laten, desnoods wat 'automatiseren': als auto constructeur maak je een verbintenis met een land en z'n bevolking dat zo schaden.... Ik blijf erbij, ik snap niet waarom er nog zoveel fords verkocht worden. Ik zou ze er een paar jaar op afrekenen op z'n minst. Domme, brave Vlaming ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws