Mazda2 toont zijn snoet

mazda-mazda2-leaked_01

In de loop van dit jaar - lees: waarschijnlijk op het autosalon van Parijs - zal Mazda het doek halen van de nieuwe Mazda2. De eerste beelden kunnen we dankzij de magie van het internet nu al tonen.

Dat verdomde internet toch, auto's geheim houden wordt een ware kunst. De eerste beelden van de Mazda2 kunnen we nu al lekker bekijken en daarop zien we dat hij grofweg de lijnen erft van de Hazumi concept die eerder op het autosalon van Genève stond. Denk dan vooral aan een vloeiend Kodo-design met de stoere snuit die we ook al op de Mazda3 en Mazda6 tegenkwamen.

Binnenin gaat het er dan weer een pak rustiger aan toe dankzij een minimalistisch interieur met 'zwevend' infotainmentscherm.

Lichter, rustiger, moderner

De wagen zelf staat op een nieuw lichtgewicht platform en geniet van de SkyActiv technologie/ filosofie. Onder de kap zijn we al zeker van een 1.5 diesel en benzine. Die benzine kennen we al vanuit de Mazda3 en doet het met 100 pk. De nieuwe 1.5 diesel beschikt over 105 pk, 250 Nm en een CO2-uitstoot van 90 gram. Voorstelling van de nieuw Mazda - waarschijnlijk - op het autosalon van Parijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Glenn 12:35
afbeelding van Glenn

Goed bezig bij Mazda.
Mooi, simpel dashboard.

Wim 13:14
afbeelding van Wim

idd, knap

B4 21:12
afbeelding van B4

Achterzijde heeft nogal weg van een stevige facelift maar voor de rest ziet die er knap uit. Zeker het dashboard is een pareltje...

Mesoerrie 12:35
afbeelding van Mesoerrie

Ferm karretje, duidelijk herkenbaar als Mazda. Past goed in het rijtje met de 3 en de 6. Alleen jammer dat je ze nog veeeel te weinig ziet.
Hopelijk komen ze ook met een MPS versie :)

Uw reactie