Dit was Autofans in 2014: Geanalyseerd

analytics

In 2014 kregen we maar liefst 1,4 miljoen bezoekers over de digitale vloer. Redenen genoeg om uit te zoeken wat jullie doen, van waar jullie komen én wat jullie zoeken.

Het merendeel van jullie vond ons nog steeds door in Google autofans te typen, een hardnekkige gewoonte die je van velen niet afgeleerd krijgt. Drie keer zoveel mensen als vorig jaar kwamen wel rechtstreeks bij ons terecht. Om ons tegenwoordig nog makkelijker te vinden kan je ook een bladwijzer naar onze website zetten door op je toetsenbord CTRL+D (op Mac CMD+D) in te duwen of door het icoontje naast het adres vanboven in je bladwijzerbalk te slepen.

Naast onze startpagina kwamen jullie het meeste uit op de rij-impressie van de Nissan Qashqai kort gevolgd door onze twee plasti-dip artikels. Ook de Belgische prijs van de Mercedes GLA was duidelijk een van jullie interesses, een artikel dat al sinds november 2013 online stond maar pas op 2 maart dit jaar - een dag voor het autosalon van Geneve - de hoogte in sprong qua clicks.

nissan qashqai populair

De top drie van onze rijtesten dit jaar gaat naar de Qashqai, de Golf 7 GTD en de Dacia Duster, een rijtje waar de GTD zeker de vreemde eend in de bijt is.

Net iets minder dan vorig jaar was maar 54,44% van onze bezoekers op Autofans nieuw, maar dat betekent wel dat we onze lezers wel beter kunnen boeien: 45,56 van jullie kwam graag voor een tweede keer terug. Maar liefst 8 procent van jullie bezocht onze website dit jaar meer dan 200 keer.

Dat het grootste deel van jullie uit België en Nederland kwam daar verschiet niemand nog van, al was er ook één iemand uit de Centraal Afrikaanse Republiek die maar liefst 5 minuten op onze website heeft rondgeneusd. De meeste bezoekers uit een niet-Nederlandstalig land kwamen uit Duitsland (en voornamelijk uit het nabijgelegen Noordrijn Westfalen). Het eerste niet-Europese land op onze rangschikking is de Verenigde Staten met Californië als populairste staat. Het land dat gemiddeld het langst op onze website bleef is het in Centraal Azië gelegen Kyrgizië, onze bezoekers uit Georgië daarentegen hadden na vier seconden al door dat ze er niets van begrepen.

kyrgyzstan is autofans republiek

De populairste browser onder jullie is zoals vorig jaar nog steeds Safari, voornamelijk dankzij de Apple iOS toestellen. Google Chrome komt met nog geen 0,01% tekort op een nipte tweede plaats. 3,62% van jullie zagen dit jaar het licht en stapten over van Internet Explorer naar een andere browser. Het grootste aandeel van de desktop besturingssystemen bij onze bezoekers is nog steeds Windows met 53,68% gevolgd door Macintosh met 9,61%.

Tablets en smartphones kenden over het algemeen ook een grote groei, zo bezochten maar liefst 250.000 van jullie - een groei van 101,79% tegen over vorig jaar - onze website via de gsm. Het populairste toestel is de Apple iPad, gevolgd door de iPhone en de Samsung Galaxy S3.

Wij kijken alvast uit naar volgend jaar en denken er aan om een pronostiek te houden van wat populairste model van 2015 gaat worden.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rob 23:14
afbeelding van Rob

Ja, ja, rustig maar. Ik heb jullie al bij de bladwijzers gezet ;-)

Thom@s 09:08
afbeelding van Thom@s

Het bezoek vanuit de USA was toevallig niet rond de periode 20/10 - 10/11?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws