Small Car Platform viert zijn 40.000 stuks

lotus_small_car_platform_0

In 1995 zag zowel de Elise als het Small Car Platform van Lotus het daglicht. Nu zijn we 2 decennia later en heeft Lotus reden tot vieren.

In 1995 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Lotus Elise. Een lichtgewicht sportwagen op een al even nieuw platform destijds: het Small Car Platform.

Tot op vandaag hebben ze intussen 40.000 wagens op dit platform gebouwd, waaronder de Elise, Exige, Europa, 2-eleven en de 340R. Om dit te vieren is er nu een speciale Elise S 20th Anniversary Edition uitgebracht met een 1.8 liter motor die 217 pk ontwikkelt. Hiermee knalt hij in 4,6 seconden naar 100 km/u stopt hij pas bij een top van 237 km/u.

Volgens CEO Jean-Marc Gales was het Small Car Platform een revolutie bij zijn voorstelling in 1995 en kwam het op het juiste moment voor het noodlijdende merk. Ondanks het feit dat er nog een duidelijke link is tussen het platform 20 jaar geleden en hedendaags, zijn er toch flink wat aanpassingen gebeurd om het te laten meegroeien met de tijd.

20 jaar jong is het platform dus, en Gales liet al vallen dat het Small Car Platform ook in de toekomst zal blijven gebruikt worden als betrouwbaar onderstel voor nieuwe modellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws