Binnenkort besturen we ruitenwissers met onze ogen dankzij Jaguar

jaguar-eye-tracking_01

Er is een nieuwe hype in autostad. En die hype luistert naar de naam Eye-tracking. Uit een patent dat ingediend werd in de VS blijkt dat Jaguar/ Land Rover bezig is aan een technologie om de achterste ruitenwisser te bedienen met je ogen. Euhm, wat?

Nee, verwacht je niet aan SAW-esque praktijken waarbij je oog wordt vast gehangen aan de ruitenwisser. Het systeem is eigenlijk zeer logisch. De denkpiste gaat alvast als volgt: Bij hevige regenval heeft het geen nut dat je achterste ruitenwisser als een malle staat te wissen als je toch maar sporadisch naar achteren kijkt.

Dankzij eye-tracking technologie ziet het systeem wanneer je in de binnenste achteruitkijkspiegel kijkt waarna het de ruitenwisser triggert om een veegje te geven. Zo simpel kan het zijn. Of dat nu een wereld van verschil is tegenover een ruitenwisser die heel de tijd staat te vegen, daar hebben we onze twijfels over.

Echter krijgen merken het helemaal warm van eye-tracking. Denk maar aan Opel die hun lichten willen besturen met de technologie. Verwacht je de komende jaren dan ook aan een resem van oogtastische uitvindingen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws