Tesla Model S heeft deurproblemen

tesla-door-problem

Knap zijn ze, die deurhendels die zinken in de carrosserie van de Model S. Toch blijkt dat designfoefje het meest stuk te gaan aan de elektrische sedan.

Op het vlak van reputatie hebben ze niet echt te klagen bij Tesla. Want het automerk heeft hetzelfde ietwat goddelijke imago als Apple. Reputatie of niet, dingen kunnen altijd kaduuk gaan. In het geval van de Model S blijken dat de deurhendels zijn. Die zijn soms zo eigenzinnig dat ze gewoon niet meer functioneren. Wat best lastig is als je niet kan instappen.

Zo zijn er op verschillende Tesla-fora eigenaars te vinden die melding maken van het euvel en ook Amerikaanse consumentendienst Consumer Reports rapporteert het probleem. Het meest voorkomende geval zijn deurhendels die uit de wagen schuiven maar wanneer je ze aanraakt de wagen toch niet openen. Andere gevallen spreken van een hendel die gewoon niet meer uit de wagen komt geschoven. Niet dat je daardoor gestrand bent op je locatie, want meestal gaat het maar om één hendel. Al is het best lullig als je bijvoorbeeld langs de passagierskant moet instappen.

Tesla stuurt gelukkig een werknemer naar je thuis om het probleem op te lossen, veelal via wat gemorrel aan de software.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
B4 17:42
afbeelding van B4

Hoe meer elektronica, hoe sneller er iets kapot gaan gaan...

Glenn 03:47
afbeelding van Glenn

+1
Niks zo handig als een goei klink om je deur mee open te trekken.

Wim 13:17
afbeelding van Wim

bwa, ik vind zo'n automatische klink juist heel goed bij de wagen passen, ik vind het knap dat ze niet de easy way hebben genomen

Millie 20:23
afbeelding van Millie

Ik vind dat die deurklinken ook net een minpunt aan het design zijn. Voelt te 'Amerikaans' aan

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws