Eerste beelden: MINI Clubman doet het voortaan anders

mini-clubman-2015leak_01

De eerste persplaatjes van de Clubman verschenen deze nacht op verschillende media. Die tonen alvast dat de 'dubbele' achterdeur blijft, maar dat het voor de rest een stuk normaler wordt.

Na de komst van de nieuwe generatie MINI was het maar een kwestie van tijd voor het lijkwagentje, de Clubman*, ook ten tonele zou verschenen. Die breekt met zijn voorvaders door niet meer één klein achterdeurtje aan te bieden. Nee, tegenwoordig beschik je over twee volwaardige deuren voor de achterste passagiers.

De Clubman verliest daardoor wel wat van zijn eigenzinnige charme. Achteraan houdt het merk gelukkig vast aan de naar weerszijden openende koffer. Visueel is de Clubman helemaal wat je er van kon verwachten; een reguliere MINI maar dan als stationwagen. Vooraan is het één op één Mini hatchback, kijk je naar het achtersteven, dan merk je een opvallende lichtenset op. Liepen de achterlichten vroeger verticaal op de stijlen, dan krijg je nu gigantische horizontale lichten. Achter de voorste wielbogen vind je tenslotte een luchtsleuf terug.

mini-clubman-2015

Clubman JCW

Onderhuids staat de Clubman op het platform van de 2 Reeks Active Tourer en de reguliere MINI. Verwacht je motorisch dan ook aan alles dat je in MINI-land kan krijgen; zuinige driecilinders, een Cooper S-uitvoering en waarschijnlijk ook een John Cooper Works-variant. Nu is het wachten op de officiële informatie van de Britten...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
zaag 09:49
afbeelding van zaag

zou wel ens de kont willen zien zonder de overdaad aan belettering.
Zou veel mooier zijn

Uw reactie