Helft 'Tweedehandsverkopers' neemt het niet zo nauw met de regels

autoverkoop

Uit een inspectie bij bijna 800 verkopers van tweedehandsauto's 'buiten de traditionele verkoopcircuits' blijkt dat de helft wel één of andere inbreuk beging. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. In totaal werden er meer dan 700 processen-verbaal opgesteld.

Volgens de federale overheidsdienst Economie worden er steeds minder inbreuken vastgesteld bij traditionele autoverkopers. Het is echter buiten die 'traditionele verkoopcircuits' dat het niet altijd helemaal pluis is. Tijdens een inspectie van 781 verkopers die actief zijn langs gewestwegen, via het internet of via kaartjes die ze achterlaten achter de ruitenwisser blijkt dat ongeveer de helft wel een overtreding begaat.

Vooral illegale cashbetaling blijkt een doorn in het oog. Tegenwoordig mag je namelijk niet meer dan 3.000 euro cash betalen bij de aankoop. Daarnaast werden er ook overtredingen vastgesteld op het niet naleven van de wettelijke garantie en zelfs op bedrog met de kilometerstand. Bij 403 van de 781 gecontroleerden werd trouwens geen inbreuk vastgesteld. Het probleem lijkt zich dus te situeren bij een bepaalde hardleerse groep.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws