Volvo gaat familie kleine wagens bouwen

volvo-kleinefamille

Heimwee naar de Volvo C30? De Zweden zijn bezig met de ontwikkeling van een familie C-segment modellen. Het succes van de Mercedes A-Klasse en zijn stalgenoten krijgt duidelijk navolging bij andere merken.

Geely, moederbedrijf van Volvo heeft een nieuwe technologisch center geopend in het Zweedse Göteborg. Dat center luistert naar de naam 'China Euro Vehicle Technology (CEVT)' en zal - zoals de naam doet vermoeden - zorgen voor een resem aan modellen voor zowel de Europese als Chinese markt. Straf genoeg is de projectleider Mats Fagerhag, de man achter het Phoenix-platform dat dienst zou doen bij een resem aan Saab-modellen voor dat merk over de kop ging.

Hatchback, station, SUV

CEVT zal instaan voor de ontwikkeling van een C-segment familie bij Volvo. In mensentaal? De C30 is terug! Het is te zeggen, een hatchback genre Mercedes A-Klasse staat alvast op de planning. Daarnaast kunnen we ons - naar analogie van de Mercedes A-modellen - waarschijnlijk verwachten aan een XC40 crossover (lees: GLA-concurrent) en een S40 (lees: CLA-concurrent). Volvo weet alvast te zeggen dat het daarvoor onderhuids een modulair platform zal gebruiken.

Wanneer we een eerste model van die familie mogen aanschouwen staat nog niet vast. Geruchten spreken over een jaartje of twee, al lijkt ons dat vrij snel indien Volvo écht van nul begint. Wie weet zitten er al langer plannen in de koelkast en hebben ze nu de kracht om die te ontdooien tot productiemodellen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Thom@s 10:54
afbeelding van Thom@s

Volgens mij vergeten jullie de V40 hier?!

Yvesw 11:08
afbeelding van Yvesw

Geen vrees, die krijgt ook een nieuwe generatie gebaseerd op de nieuwe familie ;-)

Thom@s 13:01
afbeelding van Thom@s

Ik denk dat je me verkeerd begrijpt.

De V40 is toch een rechtstreekse concurrent van de A klasse en de A3. Dus Volvo bouwt reeds kleine hatchback, zijnde de V40.

Yvesw 13:05
afbeelding van Yvesw

Daar hebben we op de redactie een eeuwige discussie over, want is de V40 nou een hatchback, of een kleine station? :-)

Thom@s 14:47
afbeelding van Thom@s

easy: hatchback!

Waarom zou je denken dat de V40 een station is?

Yvesw 15:22
afbeelding van Yvesw

Omdat Volvo de V40 en C30 samentrok tot één model dat toch wat stationwagen-allures heeft. Nu, het is al langer dat je sommige modellen niet meer in 1 segment kan plaatsen :-)

Adriaan 09:49
afbeelding van Adriaan

In mijn opzicht is een v40 alles behalve een stationwagen, erger nog, mijn 1 serie is praktischer als het op koffer ruimte en passagiersruimte aankomt, en die is geen voorbeeld van een ruimte wonder te zijn. Het is niet omdat er in de c stijl nog een extra klein raampje inzit dat je daarom kan spreken over een break he ;-)
Parkeer daar een passat, octavia of zelf een focus break naast en het zal snel duidelijk worden :p

Thom@s 15:51
afbeelding van Thom@s

"Omdat Volvo de V40 en C30 samentrok tot één model dat toch wat stationwagen-allures heeft".

Is dat een veronderstelling of een feit? Volvo en andere journalisten laten er geen twijfel over bestaan dat de V40 een duidelijke hatchback is.

B4 23:09
afbeelding van B4

Men vergelijkt altijd de V40 met een A3 Sportback, 1 en A-Klasse. En Volvo geeft als kofferruimte een lager cijfer op dan die van een Mégane of Astra hatchbak...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws