Opmerkelijk: Autoverkoop in China blijft dalen

beijing-motor-show-2014

Het was al een tijdje een dooddoener: productie in China, want de automarkt is daar aan het exploderen. Nochtans zit de verkoop daar in een dipje. Vorige maand noteerde men de laagste verkoopscijfers in 17 maanden.

Vorige maand noteerde de Chinese Passenger Car Association een daling met 2,5 procent, nog altijd goed voor 1,3 miljoen verkochte auto's. Nochtans trachtten de autoconstructeurs de verkopen weer aan te zwengelen door zware kortingen toe te kennen en zo de klant weer naar de showrooms te lokken.

ook de munt is zwak

De afgelopen maanden was het echter niet alleen moeilijk om klanten naar de winkels te krijgen, ook de yuan, de Chinese lokale munt staat zwak tegenover zijn buitenlandse tegenhangers. Dat is slecht voor de cash-flow van de buitenlandse constructeurs en heeft dus impact op hun aanwezigheid op de markt aldaar.

Het gaat zelfs zo ver dat een aantal merken er al over nadenkt om de productie in China te verminderen ten voordele van productie in andere landen en continenten. Al is dat weer goed nieuws voor de lokale constructeurs die de zwakke yuan niet zo'n groot probleem vinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws