Volkswagen Phaeton uitgesteld door te hoge productiekosten

volkswagen-phaeton-china-2015_02

Volkswagen heeft de lancering van de tweede generatie Phaeton wederom uitgesteld. Reden daarvoor is dat de productiekost té hoog blijft liggen om de wagen te rechtvaardigen. Vergeten dat jullie ook de Bugatti Veyron maken, VW Groep?

Volgens bronnen bij Volkswagen heeft het Duitse merk wederom de tweede generatie Phaeton uitgesteld. De kans wordt daardoor reëel dat de wagen nooit meer het productielicht zal zien.

Volkswagen is namelijk stevig bezig met haar line-up te bekijken en alles dat niet genoeg opbrengt er uit te zwieren. Zo gaat de EOS onder de bijl, komt de volgende generatie Polo er waarschijnlijk enkel als vijfdeurs (exit driedeurs dus) en zouden de dagen van de Beetle ook geteld zijn. De Phaeton, die lijkt hetzelfde lot beschoren. Volgens de bron blijft de wagen namelijk té duur om te produceren en valt er gewoonweg geen winst mee te maken.

Phaeton-2ndgen

Ferdinand Piëch's kindje

De in 2002 gelanceerde eerste generatie van de Phaeton was het trotse kind van voormalige VW-topman Piëch. De man vond namelijk dat Volkswagen een concurrent voor de Mercedes S-klasse in haar gamma moest hebben. De Phaeton was echter nooit een verkoopstopper en volgens de legende verloor VW maar liefst 28.000 euro op elke verkochte Phaeton.

Nu Piëch echter opgestapt is bij VW is de kans groot dat de nieuwe stuurman het project van de tweede generatie een stille dood laten sterven.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws