Skoda Superb Greenline geraakt verder dan ooit

2015_skoda_superb_greenline

De Skoda Superb kreeg zijn introductie in het begin van het jaar, de Superb Combi wordt onthuld op het salon van Frankfurt. Maar zowel de sedan als de nieuwe break gaan ook in hun Greenline trim terug te vinden zijn.

Tijdens het salon in Frankfurt volgende maand zal Skoda de ultrazuinige Greenline-varianten introduceren op hun recent vernieuwde vlaggenschip. De Superb wordt dan uitgerust met een manuele zesversnellingsbak die net zoals bij de standaard Superb zal worden uitgerust met een start-stop systeem en regeneratie door het remmen. Extra's die de Greenline meekrijgt zijn onder andere langere verhoudingen voor de versnellingsbak, SCR (Selective Catalytic Reduction) en een herbekeken aerodynamica van het koetswerk en bodemplaat.

Deze ingreep geeft een cX of luchtweerstandswaarde van amper 0.263 voor de hatchback en 0.275 voor de break en dat is voor een wagen van deze afmetingen bij het beste van wat er op dit moment te vinden is.

Onder de kap komt zoals verwacht de 1.6 liter TDI met 120 pk die maar 95 g/km CO2-uitstoot heeft bij de hatchback, bij een gemiddeld verbruik van 3,7 l/100 km. Volgens de constructeur geraak je dan 1.780 km ver op één volle tank en daarmee kom je dus vlot in zowat elke uithoek van de Europese Unie zonder bijtanken. Je zou nog vergeten langs welke kant de tankdop staat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
tomtom 23:16
afbeelding van tomtom

Zoals ik heb geleerd tijdens een aflevering van 'equals three' op YouTube: de kant waar de opening om te tanken zit, wordt aangegeven met een pijltje op je brandstofmeter binnenin de wagen; links of rechts dus. Grappig dat ik dat zelf nooit gemerkt heb, maar het staat er dus wel altijd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws