Peugeot ziet geen toekomst meer in dieselhybride

peugeot-508-rxh_01

Geheel tegen de stroom in overweegt Peugeot om te stoppen met de verkoop van hybrides. Nu ja, hun huidige hybrides met diesel. De te hoge prijs en gebrek aan interesse op de globale markt lijken de doodsteek te geven.

Een paar jaar terug bracht Peugeot een primeur op de markt. Wan het was het eerste merk dat een diesel-hybride in massaproductie bracht. Op papier zou Europa daarvoor in zwijm moeten vallen. Een waanzinnige succes werd de 3008 en 508 met Hybrid4 echter niet. Dit door een gebrek aan interesse op de wereldwijde markt.

Peugeot CEO Maxime Picat ziet dan ook geen toekomst meer in de diesel-hybride: 'De Hybrid4-setup gaat uitgefaseerd worden omdat we motoren willen verkopen die globale aantrekkingskracht hebben. De diesel-hybride is niet succesvol genoeg om de productie ervan verder zetten.'

Wanneer de laatste wagen met diesel-hybride van de band zal rollen is niet geheel duidelijk. Verwacht echter dat met de nieuwe generatie 508 de RXH-variant gewoon verdwijnt. Desalniettemin blijven ze bij PSA (Peugeot, Citroën, DS) geloven in hybrides. Dat wist CEO van Citroën, Linda Jackson, ons te vertellen. Kans is dus groot dat PSA gaat opteren voor conventionelere benzine-hybrides.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
markske 21:52
afbeelding van markske

Wel daar hebben ze gelijk in, veel te duur in aankoop en gebruik. Ik ben immers nogsteeds aan t wachten op de 1,6 variant. Ze hebben die ooit beloofd als hybrid en als plug-in.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws