Bentley: '20.000 wagens per jaar tegen 2020'

bentley-bentayga-2015_01

Het luxemerk van de Volkswagen groep, Bentley, gaat er prat op dat het tegen 2020 maar liefst 20.000 wagens per jaar zal bouwen. Dat wist CEO van het merk, Wolfgang Dürheimer, te zeggen tegen Britse media.

Hij is CEO van Bentley & Bugatti en schuwt blijkbaar de grote getallen niet. Wolfgang Dürheimer gaat er namelijk van uit dat Bentley tegen 2020 20.000 wagens per jaar zal bouwen. Ter vergelijking; vorig jaar was een absoluut recordjaar met 11.020 exemplaren. Op 5 jaar tijd moet de productie (en verkoop) dus bijna verdubbelen.

Dank u, Bentayga

Die stijging in verkoop zal er vooral komen door een resem nieuwe modellen. De belangrijkste daarbij is de Bentayga, Bentleys eerste SUV (met een prijskaartje vanaf 215.017 euro) die rappers nu al doet kwijlen. Daarnaast staat ook de nieuwe generatie Continental GT op til. Die moet er komen tegen 2018 en dankzij een plug-inhybride-motor compleet nieuw cliënteel aanspreken.

Binnenkort een Bentley op elke hoek van de straat? Niet echt, want Dürheimer gaat er vanuit dat die stijging in verkoop vooral door bepaalde werelddelen en landen (China?) zal worden veroorzaakt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws