Honda komt op de proppen met 10-traps automaat

honda-10speed

Naar aanleiding van het autosalon van Tokio toonde Honda gisteren haar technologische innovaties voor de toekomst nabij het globaal r&d centrum in Japan. Belangrijkste? Een 10-traps automaat. Moeten er nog verzetten zijn?

Uiteraard is het allerbelangrijkste nieuws dat Honda twee nieuwe 'klein' turbobenzinemotoren heeft ontwikkeld. Naast die motoren is het echter Honda's nieuwste in huis ontwikkelde automaat die met onze aandacht gaat lopen. Die moet de 6-traps automaat vervangen en doet beroep op maar liefst 10 versnellingen. Waarmee ze de 9-bak van ZF voorbijsteken in de eeuwige versnellingsoorlog.

Honda weet te zeggen dat de automaat qua afmetingen even groot is als de uitgaande 6-bak maar wel 30 procent sneller schakelt en 6 procent zuiniger weet om te gaan met brandstof. Initieel zal de automaat zijn dienst doen in grotere voorwielaangedreven modellen (zelfs met een 3.5-liter V6 aan boord), al zou het ons niet verbazen moest de bak - die tot 370 Nm koppel aankan - ook de oversteek naar kleiner gerief maken zoals de op til staande nieuwe generatie van de Civic.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sracerr 13:20
afbeelding van Sracerr

10 versnellingen? daar word je helemaal gek van dat ge-schakel! Weer zo'n verspuug wedstrijd wie heeft de meeste, net als het PK spugen v/d Duitsers. Kijk eens wat we kunnen...klop, klop klop op de Germaanse borstjes...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws