Polestar maakt groen statement met 350 pk sterke viercilinder

volvo-polestar

Terwijl constructeurs pk's braken in de hoogste rangen van de line-up komt Volvo met het nieuws naar buiten dat haar performance-afdeling, Polestar, werkt aan viercilinder met maar liefst 350 pk die zijn werk zal doen in enkele sportieve modellen. Meer dan genoeg pk's en vooral; ecologisch verantwoord.

350 pk, we draaien er - gek genoeg - ons hoofd niet meer voor om. Het moet dan ook gezegd worden dat de krachtcijfers tegenwoordig de pan uit swingen. Volvo, eigenzinnige Zweden die ze zijn, doen niet écht mee aan die strijd. Want zelfs Polestar, de sportafdeling, moet het groene manifest van het merk volgen. Een manifest dat zich ten berde brengt door enkel maar viercilinders aan te bieden in alle modellen, ja, zelfs de XC90.

Polestar moet dan ook werken met wat ze hebben en veel verder dan 350 pk kan je nu eenmaal niet komen met een viercilinder. Nu ja, Mercedes-AMG doet het iets beter in de A 45 4MATIC. Geen probleem volgens Volvo, want de nieuwe motor zeult minder gewicht mee dan zo'n zescilinder, heeft iets meer pk dan voordien en de helft minder CO2-uitstoot. Niels Möller, hoofd van Polestar, vindt dan ook dat de toekomstige performancewagens moeten voldoen aan de ecologische noden.

Hetere hybrides worden daarbij niet uitgesloten. Op dit moment heeft Volvo namelijk al de T8-motor met extra elektrokracht die goed is voor 400 pk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws