Jaguar Land Rover bouwt 1 miljoen wagens per jaar tegen 2020

jaguar-f-pace-001

Volgens Britse media werkt Jaguar Land Rover (JLR) aan een plan genaamd 'Leap 4.5' die de kosten binnen het merk stevig moet terugdringen en de productie tegen 2020 moet optrekken naar 1 miljoen wagens per jaar.

Leap 4.5, het zou een benaming uit een James Bond-film kunnen zijn. JLR gebruikt de naam echter voor haar plan om kosten duchtig terug te dringen binnen het merk de komende jaren, zo'n 4,5 miljard pond om exact te zijn (6.3 miljoen euro). Dat terugdringen in kosten komt er om de tegenvallende verkopen in China te kunnen counteren en om het gehele merk te stroomlijnen.

De besparingen zouden dan ook gebeuren door meer platformen en technologie te delen onder verschillende wagens en door de productieketen grondig te herbekijken. Tegenover die besparingen staat een jaarlijkse investering in productie om er voor te zorgen dat de Britse merken Jaguar en Land Rover tegen 2020 maar liefst 1 miljoen auto's per jaar bouwen. Vorig jaar (2014) bedroeg het productiegetal nog 462.000 exemplaren. Ambitieus zijn we wel, die Britten, maar met de komst van de Jaguar XE en een hele nieuwe familie bij Land Rover lijkt dat getal niet eens zo onhaalbaar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws